Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2013

Εξόρμηση ενημέρωσης στην εταιρεία «COSMOSLINE» - «Λύσσαξαν» η εργοδοσία και τα τσιράκια της

Εξόρμηση ενημέρωσης των εργαζομένων στην εταιρεία - κάτεργο,
όπως την χαρακτηρίζουν, CosmosLine, στη Λιοσίων, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ) μαζί με τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής.
Η εργοδοσία της επιχείρησης και τα τσιράκια της με φωνές και απειλές προσπάθησαν να αποτρέψουν τους εργαζόμενους να πάρουν την ανακοίνωση του Συνδικάτου τραβώντας την ακόμα κι από τα χέρια τους, ενώ έφτασαν στο σημείο να απαιτήσουν καλώντας και την αστυνομία, να φύγουν τα μέλη του ΣΕΤΗΠ και της Λαϊκής Επιτροπής από το πεζοδρόμιο μπροστά στην εταιρεία απειλώντας και με μηνύσεις τα μέλη του ΔΣ του συνδικάτου! Προσπάθεια που έπεσε στο κενό καθώς η εξόρμηση και η ενημέρωση των εργαζομένων συνεχίστηκε κανονικά.
Τέτοια είναι η ξεδιαντροπιά τους, που δεν διαφώνησαν με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, αλλά με περηφάνια δήλωναν πως δεν είναι τηλεφωνικό κέντρο, άλλα δουλεμπορικό που στέλνει εργαζόμενους στο εξωτερικό!

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ επισημαίνει:
«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΑΤΕΡΓΑ
Συναδέλφισσες κ συνάδελφοι,
Η CosmosLine, τηλεφωνικό κέντρο στη Λιοσίων αποτελεί άλλο ένα σκλαβοπάζαρο στον κλάδο μας. Με απύθμενο θράσος λανσάρουν σε αγγελίες παχυλούς μισθούς, που «φτάνουν» μέχρι και τα 1300 € πατώντας πάνω στη φτώχεια και στην ανάγκη κάθε άνεργου να βρει ένα μεροκάματο. Πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Όχι μόνο δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, αλλά έχουν την απαίτηση να δουλεύουν και ανασφάλιστοι, υπογράφοντας και δήλωση. Οι εργαζόμενοι μένουν λίγες μέρες και πληρώνονται με το κομμάτι των πωλήσεων που κάνουν, μεροκάματα όμως που ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΤΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΣΑΜΠΑ. ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ. Παράλληλα όμως, οι εργαζόμενοι όσες μέρες και να μείνουν ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Όταν αναρωτιούνται ή δεν δέχονται να υπογράψουν την ανασφάλιστη δουλειά, βάζουν τραμπούκους που ξεπηδάν από δεξιά και αριστερά να τρομοκρατήσουν και να τους πετάξουν έξω από το κτήριο.
Ανακυκλώνουν κάθε μέρα δεκάδες ανέργους που πάνε με την ελπίδα ότι θα έχουν ένα μεροκάματο για αυτούς και τις οικογένειες τους. Μας κοροϊδεύουν!
Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Συναδέφισσα και συνάδελφε,
Μην τους αφήνεις να σου πίνουν το αίμα. Με το να παραιτούμαστε, να κάνουμε ένα σχόλιο στο internet δεν κερδίζουμε κάτι. Το αντίθετο: όσο δεν οργανώνουμε την αγανάκτησή μας απέναντι σε αυτή την επίθεση, όσο δεν τους εμποδίζουμε, αυτοί συνεχίζουν να μας εκμεταλλεύονται, μένουν ασύδοτοι. Χρειάζεται να ορθώσουμε ανάστημα. Μπορούμε να το κάνουμε, γιατί εξαιτίας της δικής μας δουλειάς πλουτίζουν οι εταιρίες και μετράνε κέρδη.
ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΟΥ ΤΗ ΖΩΗ
Έλα σε επαφή με το σωματείο, το ΣΕΤΗΠ. Μην τους χαρίζεις τα μεροκάματά σου. Έλα να συζητήσουμε πως θα οργανώσουμε τις κινήσεις μας ώστε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Για να σταματήσουν χρειάζεται οργανωμένη πάλη και αγώνας. Από την άλλη, χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές που στηρίζουν τους εργοδότες και την εκμετάλλευσή μας.
Αντί να παραιτείσαι, διάλεξε το δρόμο του αγώνα, στο πλευρό του σωματείου σου, στο ΣΕΤΗΠ. Εμείς έχουμε τη δύναμη»

902.gr