Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ: Συγκέντρωση στην πλατεία της Νέας Μανωλάδας την Πέμπτη 18 Απρίλη στις 16:00

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Μανολάδας
που δέχθηκαν δολοφονική επίθεση, διοργανώνει η Νομαρχική Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ, την Πέμπτη 18 Απριλίου στις 16:00 στην Πλατεία της Νέας Μανολάδας.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πάνω από είκοσι τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή. Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών που οδηγεί σε φαινόμενα όπως η σημερινή εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.
Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού. Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουν αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας καταδίκασε το ματοκύλισμα των εργατών γης και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους, με επίσκεψη αντιπροσωπείας της στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου και νοσηλεύονται αρκετοί τραυματίες, και καταγγελία του γεγονότος στις τοπικές αρχές.
Καλούμε το λαό της Ηλείας να καταδικάσει τις ενέργειες αυτές και την πολιτική που τις γεννά . Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης στους εργάτες γης της Μανολάδας, την πέμπτη 18 Απριλίου στις 16:00 στην Πλατεία της Νέας Μανολάδας».