Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Νέο κρούσμα φασιστικού τραμπουκισμού στο Μενίδι

Να στοχοποιήσουν εκπαιδευτικούς
που επιμένουν να λένε την αλήθεια στους μαθητές, που αναπτύσσουν συλλογική δράση, που δεν ασπάζονται τη σάπια «ιδεολογία» του φασισμού επιχειρούν χρυσαυγίτες, φέρνοντας εκπαιδευτικούς - γονείς - μαθητές - στελέχη της εκπαίδευσης μπροστά στο καθήκον να πάρουν θέση απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα.
Μετά τις απειλές και τη διαδικτυακή προπαγάνδα, στόχος αυτή τη φορά ήταν εκπαιδευτικός του 4ου Λυκείου Αχαρνών, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, ο οποίος στο πλαίσιο του μαθήματος της θρησκειολογίας είχε προγραμματίσει επίσκεψη της τάξης σε ινδουιστικό ναό (άσραμ) που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σχολείο. Στη διαδρομή, πέντε «φουσκωτοί» ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό μπροστά στα μάτια των μαθητών του και του άλλου εκπαιδευτικού που συνόδευε τα παιδιά και επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Για φουσκωτούς των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, «νταήδες και νονούς της νύχτας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Μενιδίου - Λιοσίων του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της επίθεσης που δέχτηκε η σύζυγός του, εκπαιδευτικός στο ίδιο Λύκειο, επειδή μοίραζε έξω από το σχολείο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 25η Μαρτίου, με μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές χρυσαυγίτες μαθητές οι οποίοι ζητούσαν από τη διεύθυνση του σχολείου την τιμωρία της.
Η Επιτροπή Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί το 15μελές και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, την ΕΛΜΕ, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, την Ένωση Γονέων, αλλά και όλους τους μαζικούς φορείς της περιοχής να καταδικάσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την απροκάλυπτη τραμπούκικη και φασιστική επίθεση κατά των εκπαιδευτικών. Καλεί τους κατοίκους της περιοχής να απομονώσουν τα φασιστικά στοιχεία και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εκπαιδευτικούς.
«Θέλουν να φιμώσουν κάθε αγωνιστική φωνή που λέει την αλήθεια στους μαθητές, που αγωνίζεται και παλεύει. Θέλουν με τις απειλές και την τρομοκρατία να σπείρουν το φόβο και την υποταγή», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας ότι «οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής και τα τσιράκια τους δεν τρομάζουν τους αγωνιστές. Οι εκπαιδευτικοί μαζί με το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με το ΠΑΜΕ, δε θα επιτρέψουμε να περάσουν φασιστικές νοοτροπίες και πρακτικές. Με αποφασιστική στάση θα μπούμε μπροστά, θα δώσουμε αποστομωτική απάντηση στους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής. Με την οργανωμένη δράση και συμμετοχή στα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα μπορούμε να απομονώσουμε τους φυσικούς και πολιτικούς απόγονους ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ», τονίζει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Μενιδίου του ΠΑΜΕ.