Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μια απάντηση στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Διαμαρτύρεται η «Εφημερίδα των Συντακτών»
επειδή δεν έγινε αποδεκτό, από το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, να παρακολουθήσει την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου, που ήταν ανοιχτή στα ΜΜΕ, ο συντάκτης της, Φώτης Παπούλιας. Και αυτό, παρότι έγινε αποδεκτός άλλος συντάκτης και φωτορεπόρτερ της εφημερίδας. Μάλιστα, η «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτηρίζει «αήθη» αυτή την ενέργεια του ΚΚΕ και διαρρηγνύει τα ιμάτιά της κατηγορώντας το Κόμμα ότι με αυτόν τον τρόπο «επιβάλλει λογοκρισία»!...
 Για την «Εφημερίδα των Συντακτών» ελευθερία του λόγου είναι να δημοσιεύονται άρθρα γεμάτα συκοφαντίες εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, με αναφορά υποτιθέμενων γεγονότων που δεν έχουν συμβεί ποτέ, που είναι βγαλμένα από την «κοιλιά» ή τη νοσηρή φαντασία του συντάκτη τους. Να θυμίσουμε, ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα, τρεις μέρες πριν από την έναρξη του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο Φώτης Παπούλιας είχε γράψει έναν ακόμα λίβελο ενάντια στο Κόμμα, όπως άλλωστε συνηθίζει, όπου με αόριστες επικλήσεις «ανθρώπων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον Περισσό», έφτανε στο σημείο να κατασκευάζει ακόμα και τσακωμούς στελεχών με τον Χαρίλαο Φλωράκη.
 Ας μην παριστάνουν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι «δεν ξέρουν τίποτα για το φόνο». Ο αστικός Τύπος και οι δημοσιογράφοι του έχουν γράψει ορυμαγδό άρθρων το τελευταίο διάστημα μέσα από τα οποία εξαπολύουν δριμεία επίθεση στην πολιτική του ΚΚΕ και στα στελέχη του. Το ΚΚΕ, σεβόμενο το αναγνωστικό τους κοινό, δεν απέκλεισε κανέναν δημοσιογράφο, όπως άλλωστε δεν απέκλεισε και άλλον συντάκτη της «Εφημερίδας των Συντακτών», από την κάλυψη της έναρξης των εργασιών του 19ου Συνεδρίου. Αν κάποιος δε σέβεται το αναγνωστικό κοινό της «Εφημερίδας των Συντακτών», αυτός είναι η ίδια η εφημερίδα και ο εν λόγω συντάκτης που σερβίρουν στο κοινό τους αισχρότητες και ψευτιές, βαφτίζοντας τη συκοφάντηση ως «ελευθερία του λόγου».