Σάββατο 13 Απριλίου 2013

«Εφημερίδα των Συντακτών»: Μια φορά ψεύτες πάντα ψεύτες

«Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν παραβρέθηκε
στην έναρξη του 19ουΣυνεδρίου του ΚΚΕ, αφού ο Περισσός επεδίωξε να επιβάλει τη σύνθεση της δημοσιογραφικής ομάδας, που θα κάλυπτε το συνέδριο», «Ο συντάκτης της "Εφ. Συν." κόπηκε στο φέις κοντρόλ κι έτσι η εφημερίδα μας δεν παραβρέθηκε στη μοναδική ανοιχτή διαδικασία». Αυτά γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών» εξαπατώντας ακόμα μια φορά το αναγνωστικό της κοινό.
Επαναλαμβάνουμε τα γεγονότα, τα οποία η «Εφημερίδα των Συντακτών» κρύβει από τους αναγνώστες της, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίληψή της για την «ελευθερία του λόγου» και την αλήθεια: Η «Εφημερίδα των Συντακτών» απέστειλε αιτήσεις για διαπίστευση δυο συντακτών (Φώτης Παπούλιας και Νίκος Σβέρκος) και ενός φωτορεπόρτερ για να καλύψουν την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δεν αποδέχθηκε μόνο την αίτηση του γνωστού συκοφάντη Φώτη Παπούλια, αλλά αποδέχτηκε τις άλλες δυο αιτήσεις. Ο Νίκος Σβέρκος ήταν παρών και κάλυψε την έναρξη των εργασιών του 19ου Συνεδρίου, ως διαπιστευμένος συντάκτης τόσο της «Εφημερίδας των Συντακτών» όσο και του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», όπως επίσης κι άλλοι 40 δημοσιογράφοι από πολλά Μέσα. Ο ίδιος δήλωσε στην είσοδο ότι καλύπτει ως εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού, προφανώς για να μπορέσει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» να παραστήσει ότι τάχα της επιβλήθηκε λογοκρισία, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι συντάκτης της «Εφημερίδας των Συντακτών» ήταν παρών στην έναρξη του 19ουΣυνεδρίου του ΚΚΕ και πως, φυσικά, κανείς δεν «κόπηκε στο φέις κοντρόλ» όπως ισχυρίζεται ψευδόμενη η «Εφημερίδα των Συντακτών».
Ο τρόπος με τον οποίο η «Εφημερίδα των Συντακτών» παραποιεί τα γεγονότα και τα παρουσιάζει όπως την εξυπηρετεί και όχι όπως είναι στην πραγματικότητα, επιβεβαιώνει ότι ήταν ορθή η μη διαπίστευση του Φώτη Παπούλια.

Εφ. "Ριζοσπάστης", 13/4/2013