Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη: Απάντηση στον αντικομμουνιστικό οχετό της Χρυσής Αυγής

Με αντικομμουνιστικό οχετό αντέδρασε η Χρυσή Αυγή στην αποκάλυψη του ρόλου της ως «μαντρόσκυλου» των αφεντικών,
των βιομηχάνων και των εφοπλιστών από τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη.
Η λέξη «αθλιότητες» είναι πολύ ήπια για να αποτυπώσει το υβρεολόγιο και τις συκοφαντίες του βουλευτή του ναζιστικού μορφώματος, Ηλία Παναγιώταρου στη Βουλή.
«Το ΚΚΕ έβαλε τα ΚΝΑΤ να φυλάν περιμετρικά τη βουλή», «πού είναι τα ρούβλια από τη μαμά - Σοβιετική Ένωση», «το ΚΚΕ εφάρμοσε πρώτο το μνημόνιο πριν στεγνώσει το μελάνι», είναι μόνο μερικές από τις αθλιότητες του Ηλ. Παναγιώταρου.
Ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης, έφτασε στο σημείο να πει πως ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και κατηγόρησε το ΚΚΕ πως είναι μαντρόσκυλο του συστήματος(!).
Κατηγόρησε το ΚΚΕ για τη συμβολή του στην κοινή δράση Ελλήνων και ξένων εργατών, λέγοντας πως «τα φυλλάδιά του τυπώνονται σε καμιά δεκαριά γλώσσες».
Το ΚΚΕ, από την ίδρυσή του, διεξάγει ένα σκληρό και αδιάλλακτο αγώνα για το κοινωνικό σύστημα της πλειοψηφίας του λαού, το σοσιαλισμό και όχι των λίγων, των καπιταλιστών, των δυναστών του λαού, απάντησε ο Χρ. Κατσώτης. Το ΚΚΕ, πρόσθεσε, πρωτοστατεί στους αγώνες της εργατικής τάξης, περιφρουρεί τους αγώνες του από τις προβοκάτσιες της Χρυσής Αυγής. «Δεν τους πέρασε. Μας χτύπησαν, αλλά ανταποδώσαμε», σημείωσε, σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος.
Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, σημείωσε πως η κρίση επηρέασε και το ΚΚΕ και τόνισε χαρακτηριστικά : «Κάθε απόλυση είναι εφιαλτική. Δεν κάνει όμως το Κόμμα μας απόλυση για να κερδίσει. Το Κόμμα μας αγωνίζεται για την προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Στο Κόμμα μας έχουμε άλλη λειτουργία. Κανείς δεν μπαίνει για να λύσει το πρόβλημα της δουλειάς, αλλά για να αγωνιστεί για τη δουλειά για όλους, για τη ζωή που δικαιούνται όλοι».
Για τις χρηματοδοτήσεις, τα ρούβλια και τις επιχειρήσεις, τόνισε πως οι πληροφορίες του χρυσαυγίτη είναι οι ίδιες από την ΚΥΠ και τη CIA που έλεγαν ότι ο Χαρίλαος έχει κότερο, πως η επιχείρηση «Γερμανός» είναι του ΚΚΕ και άλλα τέτοια, προκειμένου να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ, τόνισε, το χρηματοδοτεί η εργατική τάξη  από το υστέρημά της.
Ο Χρ. Κατσώτης τόνισε πως το ΚΚΕ ποτέ δεν έκρυψε τη στρατηγική του για τη σοσιαλιστική κοινωνία. Για τη συγκέντρωση δυνάμεων για την αλλαγή τάξης στην εξουσία, για να πάρουν οι εργάτες, οι εργάτριες και οι σύμμαχοί τους στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής από τους καπιταλιστές. Η εργατική τάξη, σημείωσε, είναι ενιαία και ενιαία χρειάζεται να αγωνιστεί, ανεξάρτητα χρώματος και θρησκείας για την απελευθέρωσή της.