Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


Η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης από κοινού με τον Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών, την Επιτροπή Ανέργων, την Επιτροπή Συνταξιούχων και την Επιτροπή Π.Α.Σ.ΕΒΕ Νέας Σμύρνης, την Παρασκευή 26 Απριλίου πραγματοποιήσαμε μαζική κινητοποίηση στην συμβολή των οδών Ομήρου & Ελ. Βενιζέλου.

Απευθύναμε πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στους άνεργους, στους νέους, στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικροεμπόρους, στους συνταξιούχους να τιμήσουν την Πρωτομαγιάτικη Απεργία με την συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών, ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ την Τετάρτη 1η Μάη 10:30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Να χαλάσουν τα σχέδια της τρικομματικής κυβέρνησης και των παρατρεχάμενων της, ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ, που κατόπιν «εντολής» των μεγαλεμπόρων μετέφεραν την 1η ΜΑΗ ως αργία, δήθεν για να βοηθήσουν τους μικρομαγαζάτορες.

Υπενθυμίζοντας στους συμπολίτες μας ότι η 1Η Μάη είναι η μέρα που τιμάμε τους εργάτες σε κάθε γωνιά της γης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, που αγωνίστηκαν, που έχυσαν αίμα για το 8ωρο, για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, για όλα τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή η μέρα μας θυμίζει πως τίποτα δεν χαρίστηκε στους εργαζόμενους. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση, με αντοχή.

Απρίλης 2013