Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δ.Α.Σ. - ΟΙΥΕ: Απάντηση στο παραλήρημα της «Αυτόνομης Παρέμβασης»

Να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό των δυνάμεων της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας»
(ΔΑΣ που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που αποφάσισαν από κοινού με τις παρατάξεις «ΕΜΕΙΣ» (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, επιχειρεί η «Αυτόνομη Παρέμβαση».
Στο γραπτό της παραλήρημα, όμως, επιβεβαιώνει στο ακέραιο τα όσα οι ταξικές δυνάμεις είχαν καταγγείλει από την πρώτη συνεδρίαση για τη συγκρότηση του προεδρείου. Οτι δηλαδή η «ΑΠ» μαζί με τους υπόλοιπους ήθελαν από την ΔΑΣ να συμφωνήσει προγραμματικά ότι θα εφαρμόζει τις αντεργατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας. Οτι θα βάλει και η ΔΑΣ το χεράκι της για να σφίξει ακόμα περισσότερο η θηλιά γύρω από το λαιμό των εργαζομένων, προκειμένου να «ανασάνουν»... τα μονοπώλια.
Χαρακτηριστικά η ΔΑΣ σχολιάζει: «Λένε πολλά οι άνθρωποι της εργοδοσίας με τη σημαία Αυτόνομης Παρέμβασης στην ΟΙΥΕ στην προσπάθειά τους να απολογηθούν γιατί απέκλεισαν σε συνεννόηση με την παράταξη ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) και την ΔΑΚΕ από το προεδρείο τη ΔΑΣ.
Μόνο για την ταμπακιέρα δε λένε τίποτα. Το ερώτημα παραμένει.
Η ΔΑΣ, παρά τη στήριξη των ιδιοκτητών των σούπερ Μάρκετ και των εφοπλιστών στην Αυτόνομη Παρέμβαση και τις άλλες παρατάξεις, ήρθε δεύτερη δύναμη με 5 ψήφους διαφορά από την Αυτόνομη Παρέμβαση.
Γιατί, ενώ στη βάση του αντιπροσωπευτικού αναλογικού προεδρείου τής ανήκε ο γραμματέας, δεν της δόθηκε;
Γιατί τον ήθελε η Αυτόνομη Παρέμβαση και υπήρχε συμφωνία μεταξύ τους να της δοθεί.
Και εφ' όσον δε δόθηκε στη ΔΑΣ ο Γραμματέας γιατί αρνήθηκαν να της δώσουν τον Πρόεδρο και επέμεναν να δοθεί στην παράταξη ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) που ήρθε τρίτη;
Οι λόγοι, βέβαια, είναι ευνόητοι.
Το κωμικοτραγικό είναι ότι η υποταγή στις επιθυμίες των ιδιοκτητών των Σούπερ Μάρκετ και των εφοπλιστών, οδηγεί την Αυτόνομη Παρέμβαση να θέλει να επιβάλει τον δημοκρατικό συγκεντρωτισμό στα συνδικάτα που κατά τα άλλα όταν ακούει γι' αυτόν βγάζει σπυράκια.
Το επαναλαμβάνουμε:
Ορους υποταγής και πίστη στις αποφάσεις μιας αντεργατικής πλειοψηφίας για συμμετοχή στο προεδρείο η ΔΑΣ δε δέχεται.
Αυτού του είδους τις καρέκλες τις χαρίζουμε, στην Αυτόνομη Παρέμβαση, στην ΕΜΕΙΣ και στην ΔΑΚΕ».