Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Η μεγάλη εκδήλωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα 68 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη

Με την «Διεθνή», ολοκληρώθηκε η πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 68 χρόνων από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, κατέκλυσαν τον χώρο θυσίας των Κομμουνιστών, τιμώντας την Αντιφασιστική νίκη των λαών. Ιδιαίτερα αισθητή, ήταν η παρουσία της νεολαίας που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να φωνάζει συνθήματα, εμπνεόμενη από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, έδωσε όρκο και υπόσχεση ότι θα συνεχίσει την πάλη μέχρι η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της , να πάρουν την εξουσία.
Διαβάστε εδώ την ομιλία του Κώστα Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής.
Στον χαιρετισμό του ο Χρήστος Τζιτζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, σημείωσε: «Στον ιερό τούτο χώρο, οι αγωνιστές, του ΕΑΜ, ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ ΟΠΛΑ ΔΣΕ, οι απόγονοι και φίλοι, τιμούμε μαζί με το ΚΚΕ τον αιμοδότης αυτής της εποποιίας στα 68 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.
Τιμούμε τους 200 Κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους χιτλεοροφασίστες κατακτητές, τους εκατοντάδες ήρωες που εκτελέστηκαν εδώ. Στην μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, αποφασιστική η συμβολή της ΕΣΣΔ και του ένδοξου Κόκκινου Στρατού.Μεγάλη ήταν και η συμβολή της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης και είμαστε περήφανοι για το ΚΚΕ και την καθοδήγηση του.
Τιμούμε τους ήρωες κομμουνιστές που έπεσαν στους σκληρούς αγώνες με ένταση της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο την ΕΕ το ΝΑΤΟ, με συμμετοχή στην πάλη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε από καλύτερη θέση να δώσουμε την μάχη».
Ακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, στην οποία αποτυπώθηκε, η ιστορία γέννησης του φασισμού, η επικράτησή του, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά και ο θάνατός του με την ύψωση της κόκκινης σημαίας στο Ραϊχσταγκ. Παράλληλα, καταγράφτηκε η ανάπτυξη των αντιστασιακών οργανώσεων στην Ελλάδα, με αιμοδότη το ΚΚΕ, η εκτέλεση από τους ναζιστές των 200 Κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του '44 , αλλά και τα Δεκεμβριανά.
Στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση παραβρίσκεται επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ,  ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών στο σκοπευτήριο.