Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Κεφαλλονιά: Η απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς ματαίωσε ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής


Από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Κεφαλλονιά
έδωσαν μαχητικό παρών στην περιφρούρηση της απεργίας και την απεργιακή συγκέντρωση.
Μετά τη συγκέντρωση, η πορεία κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Καμπάνας, όπου ήταν προγραμματισμένη από τη Χρυσή Αυγή διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες.
Η μαζική, οργανωμένη παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων, είχε ως αποτέλεσμα οι Χρυσαυγίτες να τα μαζέψουν και να αναβάλουν τη ρατσιστική δράση τους.
Την ίδια ώρα, ο πλοιοκτήτης του πλοίου «Κεφαλλονιά» που περιφρουρούνταν από το πρωί από το ΕΚΚΙ και τα ταξικά συνδικάτα, σήκωσε τον καταπέλτη ενώ επάνω βρίσκονταν οι συνδικαλιστές της περιφρούρησης, με κίνδυνο τραυματισμού τους και με σκοπό να αποπλεύσει κράτησε τις πόρτες κλειστές. Όμως εκείνη την ώρα η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση επέστρεφε στο λιμάνι και δεν επέτρεψε να λυθεί κανένας κάβος. Ο πλοιοκτήτης επιβίβασε το πλήρωμα και ίσως και επιβάτες από ανεμόσκαλα με δύο ταχύπλοα, υπερφορτωμένα. Το Λιμενικό καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας είτε παρακολουθούσε, είτε εκτελούσε τις εντολές του πλοιοκτήτη. Οι ταξικές δυνάμεις με το τέλος της περιφρούρησης διεμήνυσαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία στους ναυτεργάτες.

902.gr