Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το τελευταίο ταξίδι του σ. Κώστα Λιαπάτη

Το στερνό «αντίο» στον σύντροφο Κώστα Λιαπάτη, στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών,
ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, είπαν η οικογένειά του, οι σύντροφοί του, οι συνάδελφοί του, οι φίλοι του.
Πλήθος κόσμου, κυρίως απλοί εργάτες, αυτούς με τους οποίους πάλευε μαζί, στις πύλες των εργοστασίων ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια των μεγαλοεργοδοτών τίμησαν με την παρουσία τους την αταλάντευτη, αστείρευτη δράση του συντρόφου Κώστα Λιαπάτη.
Στην πολιτική κηδεία του, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ του Κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα, η ΕΓ του ΠΑΜΕ, ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια από το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
«Πάλεψε ως το τέλος της ζωής του για το δίκιο της εργατικής τάξης. Πάντα παρών στους ταξικούς αγώνες, στις απεργίες. Αφήνει κενό στην οργάνωση του Κόμματος, στο εργατικό κίνημα», τόνισε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
«Ο σύντροφος Κώστας ήταν πρότυπο αγωνιστή – αταλάντευτου κομμουνιστή. Ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα μας σε κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα», σημείωσε ο Αποστόλης Γαρμπής, πρόεδρος του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, προσθέτοντας ότι «οι συνάδελφοί του, οι σύντροφοί του υπόσχονται ότι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να καλύψουν το κενό του».
«Ο σύντροφος Κώστας ήταν μαχητής, οργανωτής και μπροστάρης σε όλους τους αγώνες για την υπεράσπιση του δίκιου της εργατικής τάξης» τόνισε εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Πέρρος, προσθέτοντας ότι «η πίστη του στα δίκια της τάξης του ήταν αδιαπραγμάτευτη στάση ζωής».
Η σορός του στα χέρια των συντρόφων του και του γιου του και σκεπασμένη με τη σημαία του ΚΚΕ. Τιμητική φρουρά οι σύντροφοί του από την Οργάνωση της Βιομηχανίας, από την ΚΝΕ και από την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.
Συντροφιά στο τελευταίο ταξίδι του Κώστα Λιαπάτη και τα αγαπημένα του τραγούδια, ένα κλασικό ροκ και ένα εργατικό τραγούδι.
Καλό ταξίδι, σύντροφε Κώστα.