Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση για απαγόρευση της δράσης των συνδικάτων

Την πρωτοφανή απαγόρευση της δράσης των συνδικάτων
με κατάπτυστη δικαστική απόφαση καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι γελιούνται όμως όλοι όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις στη κατεύθυνση του δόγματος της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» θα κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από την οργανωμένη δράση και τον αγώνα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Η Πρωτοδίκης Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, σε επιχείρηση που έχει τους εργαζόμενους για μεγάλο διάστημα απλήρωτους πολλούς απ' αυτούς ανασφάλιστους, που διατηρεί ειδική ομάδα για τον “συνετισμό” όσων δεν πείθονται και επιμένουν να ζητούν τα δεδουλευμένα τους, απαγόρευσε στον Πρόεδρο του συνδικάτου και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να πλησιάσουν την Εταιρεία και διέταξε μάλιστα να κατέβουν οι ανάλογες ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα του συνδικάτου.
Το παράξενο και ταξικά ασυμβίβαστο θα ήταν η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της να κινηθούν αυτεπάγγελτα και με ευαισθησία για την δίωξη των χιλιάδων εργοδοτών που έχουν απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους. Για τους 100άδες εργοδότες που χρησιμοποιούν ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Να στραφούν ενάντια σ' αυτούς που έχουν αφήσει τα νοσοκομεία χωρίς τα απαραίτητα και πεθαίνει κόσμος από τις ελλείψεις. Ενάντια σ' αυτούς που ευθύνονται για το γεγονός ότι παιδιά στα σχολεία λιποθυμούν από την πείνα και άνθρωποι κατά 10άδες οδηγούνται στην αυτοκτονία από τους εκβιασμούς των τραπεζών και άλλα πολλά παρόμοια.
Το ταξικό κίνημα ξέρει από την ίδια του την πείρα ότι οι δυνάμεις καταστολής, η δικαιοσύνη, όσο θα υπάρχουν οι ισχυροί, οι άρχοντες του πλούτου, μονοπώλια και άλλοι, ασπίδα προστασίας τους θα είναι όπως ήταν πάντα.
Γελιούνται όμως όλοι όσοι νομίζουν ότι με τέτοιου είδους αποφάσεις στη κατεύθυνση του δόγματος της κυβέρνησης "νόμος και τάξη" θα κρατήσουν τους εργαζόμενους μακριά από την οργανωμένη δράση και τον αγώνα.
Η απόφαση αυτή αποτελεί προκλητική στήριξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλα τα συνδικάτα και κάθε εργαζόμενο».