Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου: Καταγγέλλει τη στήριξη της αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου χαιρετίζει τους συναγωνιστές – συναδέλφους που συμμετείχαν σήμερα Πρωτομαγιά στη μαζική συγκέντρωση ενάντια στην πρωτοβουλία της ΧΑ να μοιράσει αυγά μόνο σε Έλληνες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωσή της.

Καταγγέλλουμε τη στήριξη που δίνει η αστυνομία στο φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και την προσπάθεια να διαλύσει τη διαδήλωση επιτιθέμενη με χημικά και γκλομπς, τραυματίζοντας 3 λαϊκούς αγωνιστές, προστατεύοντας τους φασίστες.

Παρά τα χημικά και την άγρια επίθεση από τα ΜΑΤ και την αστυνομία δεν κατάφεραν να διαλύσουν τη συγκέντρωση.

Ουσιαστικά, για ακόμα μια φορά, αποδεικνύεται η συνεργασία κράτους και παρακράτους απέναντι σε αυτούς που πραγματικά φοβούνται, απέναντι σε αυτούς που παλεύουν να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, των φτωχών πλατιών - λαϊκών στρωμάτων και μπολιάζουν τις συνειδήσεις τους ότι μπορεί ο παραγόμενος πλούτος να σχεδιάζεται και να κατανέμεται με βάση τις σύγχρονες και διευρυνόμενες ανάγκες μας και όχι με βάση τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, κάθε προοδευτικό άνθρωπο να απομονώσει το ναζιστικό εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που είναι κόμμα του καπιταλιστικού συστήματος και που το ενισχύει γιατί το χρειάζεται.

Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες, αύριο θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα».