Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Για τις «Παρεμβάσεις»

Με μια ανακοίνωση με τίτλο «Ηλίθιοι ή προβοκάτορες»
τα μέλη των ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ που ανήκουν στην παράταξη των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ», κατηγορούν το ΠΑΜΕ ότι πρότεινε (και κατόπιν υιοθετήθηκε) 24ωρη απεργία την Τρίτη ως άμεση απάντηση στον αυταρχισμό της επιστράτευσης και αυτό τάχα είναι... διασπαστικό!
Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ ήταν όχι μόνο για 24ωρη απεργία την Τρίτη αλλά και για υιοθέτηση της πρότασης των ΟΛΜΕ - ΔΟΕ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή. Ομως η πλειοψηφία δεν το δέχτηκε. Επιπλέον, η πρόταση του ΠΑΜΕ προς τις ΕΛΜΕ και τους συλλόγους (όπως και προς τα ΔΣ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών) είναι για 48ωρη απεργία στις 16-17 Μάη.
Οι συγκεκριμένοι εκπρόσωποι των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ» είναι αυτοί που στην ΟΛΜΕ βγαίνουν στα κεραμίδια με την πρόταση για απεργία διαρκείας, σε συμμαχία με ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στη ΔΟΕ παρά το κάλεσμα της εκπροσώπου του ΠΑΜΕ για συνεδρίαση έκαναν 8 μέρες να απαντήσουν... Είναι οι ίδιοι που, μπροστά στην επιστράτευση που διαφαίνονταν εδώ και μέρες, κήρυξαν αναμονή ως τις 17/5! Βοηθούν έτσι την κυβέρνηση να παίζει μονότερμα στο γήπεδό της, να σκορπά το φόβο, για να περάσει η επιστράτευση, να τσακιστεί το κίνημα ώστε να μπορέσει να περάσει ανενόχλητα όλα τα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα το επόμενο διάστημα...