Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για το φεστιβάλ της ναρκωκουλτούρας και της νομιμοποίησης των ναρκωτικών

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιο του για το φεστιβάλ της ναρκωκουλτούρας και της νομιμοποίησης των ναρκωτικών που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα σημειώνει:
«Την ίδια ώρα που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες
αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, που χιλιάδες νέοι μακραίνουν τον κατάλογο των ανέργων, παιδιά υποσιτίζονται, άνθρωποι είναι άστεγοι, νηστικοί, εξαθλιωμένοι, ο ιδεολογικός μηχανισμός αυτών που προκαλούν αυτή την κατάσταση οργανώνει φεστιβάλ για να είναι ελεύθερα τα ναρκωτικά.
Γιατί τα μεγάλα αφεντικά, όπως ομολογούν, φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και τα μέτρα που παίρνονται, εκτός της ωμής καταστολής, πρέπει να είναι και πιο ύπουλα. Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να «χαλαρώνει» με τη φούντα και άλλα συναφή.
Στον κατάλογο των διοργανωτών και υποστηρικτών φιγουράρουν γνωστοί συμβιβασμένοι βαστάζοι του συστήματος. Μερικοί δε, που προαλείφονται για κυβερνητικοί, ζητάνε και δεύτερη κόλλα στο διαγώνισμα, που τους έβαλε η άρχουσα τάξη, με τίτλο «πώς να κοιμίζεις το λαό να μην ζητάει να είναι ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει». ΣΥΡΙΖΑ, οικολόγοι και ένα μεγαλειώδες συναπάντημα διαφόρων επιδοτούμενων ΜΚΟ, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αθήνας. Την αιγίδα τη χρειάζονται, βέβαια, για να σκεπάσουν τα άπλυτα. Να σκεπάσουν τις εμπνεύσεις του δημάρχου Αθήνας για χώρους υγιεινής χρήσης και για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής που συρρικνώνει κάθε υποδομή πρόληψης – θεραπείας – επανένταξης και δίνει στους ιδιώτες το φιλέτο για να πλουτίσουν από τον πόνο χιλιάδων τοξικομανών και των οικογενειών τους.
Στο πάρτι και ο ΟΚΑΝΑ που συμμετέχει διά της προέδρου του, πιστής στην εκτέλεση των κυβερνητικών εντολών για να διαλυθούν ακόμα και αυτές οι δομές υποκατάστασης και να αντικατασταθούν προφανώς με το μοίρασμα συριγγών για ελεύθερη χρήση (οι φαρμακευτικές εταιρείες θα τρίβουν τα χέρια τους).
Το ΚΚΕ δηλώνει ότι δεν θα συμβιβαστεί ποτέ με τα ναρκωτικά. Θα πολεμήσει το σύστημα που τα γεννάει και αυτούς που στην υπηρεσία του τα διαλαλούν. Καλεί το λαό να αντιτάξει στο δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής, το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα. Καλεί τη νεολαία να τους απαντήσει με το στίχο του ποιητή: "Στου βούρκου μέσα τα νερά ποια γλώσσα μου μιλάνε αυτοί που μου ζητάνε να χαμηλώσω τα φτερά"».