Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΝΑΡΚΩ-ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Εξοργιστική διαφήμιση των ναρκωτικών

Εξοργιστική διαφήμιση των ναρκωτικών
που κόντεψαν να τα παρουσιάσουν έως και ωφέλημα(!) έγινε στο ναρκωφεστιβάλ που πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά αυτές τις μέρες.
Να αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά. Να υπάρξει διαχωρισμός σε σκληρά και μαλακά. Το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Να δημιουργηθούν χώροι υγιεινής χρήσης όπως σε όλη την Ευρώπη. Να πριμοδοτηθούν τα προγράμματα υποκατάστασης και να δημιουργηθούν προγράμματα ηρωίνης! Η θεραπεία δεν πρέπει να συνδέεται απόλυτα με το αποτέλεσμα αποχής από τα ναρκωτικά!!!
Αυτά είναι τα κεντρικά σημεία προπαγάνδας τα οποία αναπτύχθηκαν με αντιεπιστημονικά και φασιστικής έμπνευσης ιδεολογήματα κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας των εκδηλώσεων του 9ου ναρκωφεστιβάλ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Σημεία που συναποτελούν το στρατηγικό στόχο της ΕΕ για το πρόβλημα των ναρκωτικών, απογυμνώνοντάς το από τα κοινωνικά αίτια προσδίδοντάς του ιατρικά χαρακτηριστικά. Η χτεσινή εκδήλωση αποτέλεσε πλατφόρμα συνάντησης δικτύων ΜΚΟ (από διάφορες χώρες της Ευρώπης) που όπως επιβεβαιώνεται έχουν αναλάβει το δικό τους σημαντικό μερίδιο στη ζύμωση και υλοποίηση μιας επικίνδυνης και καταστροφικής ναρκωπολιτικής. Υπενθυμίζεται ότι το πρόσφατο νομοσχέδιο στην Ελλάδα δίνει το πράσινο φως σε ΜΚΟ να εισχωρήσουν και να δραστηριοποιηθούν σε όλους τους τομείς (πρόληψη - απεξάρτηση - κοινωνική επανένταξη) που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση.
«Οποιος θέτει θέμα αποποινικοποίησης αντιμετωπίζεται με λαϊκισμό, ότι θέλουμε τα 15χρονα να πέσουν στα ναρκωτικά. Δείχνει ανθρώπους που έχουν άγνοια, χωρίς αντιπρόταση», είπε προκλητικά κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, ενώ δημοτικός σύμβουλος της «Δράσης» (Φιλελεύθερη Συμμαχία) στο δήμο της Αθήνας ζήτησε συνταγογράφηση υποκαταστάτων και ηρωίνης από δημόσιες ή ιδιωτικές κλινικές, και όλα τα ναρκωτικά να είναι ελεύθερα.
«Πρότυπο για μας είναι η Ολλανδία και η Ελβετία. Να φτάσουμε στο σημείο ανοχής άλλων χωρών», είπε ο αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Κ. Γαζγαλίδης, του Οργανισμού που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποτιθέμενη αντιναρκωτική πολιτική, ενώ μίλησε για ναρκωτικά και τρόπους χρήσης που μπορούν να είναι ασφαλείς.
Εκπρόσωποι δικτύων ΜΚΟ από Ισπανία, Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο έκαναν λόγο για «ευεργετικά αποτελέσματα» της μείωσης της βλάβης όπως... «μείωση της κοινωνικής όχλησης», για κέρδη που θα έχει το κράτος από τους φόρους που θα εισπράττει από τα δενδρύλια κάνναβης, για τους τρόπους εκμετάλλευσης της γκρίζας ζώνης των νομοθεσιών των χωρών τους προκειμένου να λειτουργούν ελεύθερα επί σειρά ετών ιδιωτικές λέσχες καλλιέργειας και διανομής κάνναβης. Οσο για την Ολλανδία -παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας- χαρακτηρίστηκε ότι έχει πετυχημένη πολιτική με μοναδικό μειονέκτημα το... μπλοκάρισμα στους δρόμους από 2.000 αυτοκίνητα που έρχονται τη μέρα από γειτονικές χώρες για ναρκωτουρισμό. Ενώ για την πρόληψη αυτό που βρήκαν να πουν είναι ότι στην Ελλάδα «διαρκώς πριμοδοτείται και χρησιμοποιείται για να μη γίνονται πράγματα». Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης είναι μήνες απλήρωτοι και οι δομές απειλούνται με λουκέτο.