Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Σφοδρή κριτική στην «πρωτοβουλία» της δημοτικής αρχής

Τη σφοδρή αντίδραση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ
στο δήμο Αθήνας προκάλεσε η «πρωτοβουλία» της δημοτικής αρχής να θέσει το ναρκω-φεστιβάλ «υπό την αιγίδα του δήμου».
Στη συνεδρίαση χτες του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, κατήγγειλε το γεγονός ότι ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουν επανειλημμένα ζητήσει να υπάρξει αναλυτική συζήτηση για τις θέσεις της δημοτικής αρχής στο πρόβλημα των ναρκωτικών, η δημοτική αρχή από τη μια «αμελεί» να γίνει τέτοια συζήτηση, από την άλλη φροντίζει ώστε να τελείται «υπό την αιγίδα» του δήμου το φεστιβάλ της ναρκω-κουλτούρας στην Αθήνα, όπου γίνονται συζητήσεις για τη χρήση της κάνναβης, παραποίηση ιατρικών και στατιστικών στοιχείων κ.λπ., όλα για να προπαγανδιστεί η ελεύθερη χρήση ουσιών.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Σοφιανός απάντησε με συγκεκριμένα στοιχεία στη συγκεκριμένη μεθόδευση, δείχνοντας ότι σε όποια χώρα και πόλη ήρθε τέτοια «απελευθέρωση», οι χρήστες ουσιών πολλαπλασιάστηκαν. Ζήτησε δε να σταματήσουν οι τέτοιες «πρωτοβουλίες» της δημοτικής αρχής.
Επιχειρώντας να απαντήσει ο δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης, υποστήριξε ότι δεν έχει γίνει ακόμα κάποια «σοβαρή συζήτηση» για τα ναρκωτικά, απαξιώνοντας έτσι όλες τις προηγούμενες σχετικές διεργασίες από μια σειρά φορείς. Μίλησε, μάλιστα, για νεότερα στοιχεία που έρχονται από το εξωτερικό (υπέρ της λεγόμενης απελευθέρωσης) και πρέπει να εξεταστούν...