Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Κάτσικας: Για άλλη μια φορά τον τυφλώνει ο αντικομμουνισμός

Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Χ. Κάτσικας, στέλεχος των Παρεμβάσεων
και εκ των βασικών παραγόντων του site Alfavita, εξαπέλυσε –χωρίς να μας ξαφνιάσει- τον άθλιο αντικομμουνισμό του. Κατηγορεί το ΚΚΕ για σύμπλευση με την τρικομματική κυβέρνηση!!!
Αναπαράγει το ψέμα ότι το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ αρνήθηκε δήθεν να στηρίξει απεργία για τις 17 Μάη -μέρα έναρξης των Πανελλαδικών και πρότεινε απεργία μόνο για τις 14 Μάη. Εγκαλεί δηλαδή το ΠΑΜΕ που καθαρά και σταράτα έθεσε το ζήτημα ευθύνης του συνδικαλιστικού κινήματος να απαντήσει άμεσα και αγωνιστικά στην επιστράτευση, στον αυταρχισμό και στην καταστολή της κυβέρνησης!
Είναι αυτονόητο, δεν αξιολογούμε με τον ίδιο τρόπο τα καθήκοντα του κινήματος! Αυτός τα βλέπει από τη μεριά του κυβερνητικού-συναινετικού συνδικαλισμού και εμείς από τη μεριά του ταξικού κινήματος.
Γι’ αυτό και ο κ.Κάτσικας παίρνει πάνω του την υπεράσπιση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) που τη διαμορφώνει φυσικά και η δική του παράταξη, πολλά χρόνια τώρα. Είναι αυτός και η παράταξή του που κάνουν πως δεν ακούνε τις «αγωνιστικές» δηλώσεις του προέδρου της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ) που κάλεσε ανοιχτά σε απεργοσπασία, που δηλώνει ότι η «αγωνιστική» πρόταση της ΟΛΜΕ φτάνει μέχρι…την πολιτική και ηθική στήριξή της (!) και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική σύγκρουση με την επιστράτευση, με πραγματική απεργία…
Υ.Γ.1. Για ρόλο του alfavita που λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και με αντι-ΠΑΜΕ και αντι-ΚΚΕ διάθεση ειδικά αυτές τις μέρες (δήθεν πρακτικά του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αποσπασματική χρήση ομιλιών στελεχών του ΠΑΜΕ, αποσιώπηση για ώρες πρωτοβουλιών του ΚΚΕ όπως η επίκαιρη ερώτηση για την επιστράτευση των καθηγητών, προβοκατόρικη ανάρτηση για την ανακοίνωση της ΚΝΕ προς τους μαθητές της Γ Λυκείου, κτλ.) δεν ξαφνιαζόμαστε. Είναι πλουραλιστικό όταν πρόκειται για την αστική-μικροαστική άποψη και δογματικό στον αντικομμουνισμό του.
Υ.Γ.2. Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι άρθρα του ίδιου του Χ.Κάτσικα στα ΝΕΑ (18/6/2010) όπως «Δεξαμενές Γνώσης 800 ολοήμερα σχολεία» είναι πραγματική στήριξη της καρδιάς της αστικής στρατηγικής στο σχολείο. Όλα τ’ άλλα τα αποκαλύπτει απλά η ταξική πάλη.