Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ - ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ


Πολύ γρήγορα πήρε ο αέρας της καπιταλιστικής κρίσης, τα λόγια της Δημοτικής Αρχής (ΠΑΣΟΚ, στελέχη ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ., «αριστεροί» κ.α.) ότι «θα είναι ο τελευταίος Δήμος που θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις». Με τα επιχειρήματα - καρμπόν της τρικομματικής κυβέρνησης (λεφτά για τον λαό δεν υπάρχουν, η Τρόικα και τα μνημόνια δεν μας αφήνουν κ.α.), καλεί τους εργαζόμενους στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς (ΠΒΣ) να προχωρήσουν στην ίδρυση των λεγόμενων «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων».
Πρόκειται για ξεκάθαρη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής στην τρικομματική κυβέρνηση και την ΕΕ, για άμεση εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που εξασφαλίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδρυση των «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων» σημαίνει:
1. Πλήρης παραίτηση της Δημοτικής Αρχής από οποιαδήποτε διεκδίκηση κονδυλίων από το Κράτος.
2. Κατάργηση ή συγχώνευση των Νομικών Προσώπων που οδηγούν στην κατάργηση των αντίστοιχων δομών, επομένως απαλλαγή για το Κράτος της απόδοσης των πόρων που προέρχονται από τους αβάσταχτους φόρους των λαϊκών οικογενειών, για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.
3. Απολύσεις προσωπικού (μόνιμου κι εποχιακού).
4. Το άνεργο πλέον προσωπικό «βαφτίζεται» επιχειρηματίας και καλείται να προχωρήσει στη δημιουργία «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων» (δηλ. με «μπλοκάκι», οι οποίες θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή, για να έχουν μισθούς οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να θεσπίζουν τροφεία τέτοια, που οι λαϊκές οικογένειες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν.
5. Δεν θα υπάρχει κανένας επιστημονικός έλεγχος, ή θα είναι πολύ χαμηλός, γιατί θα ανεβάζει το κόστος λειτουργίας. Π.χ. η τροφή στους παιδικούς σταθμούς, τα ιατρικά αναλώσιμα κ.α.
6. Η όλη διαδικασία οδηγεί τελικά στο «στόμα» των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους κλάδους, οι οποίες, στη δεδομένη στιγμή θα απορροφήσουν τις δομές εκεί που οι «κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις» δεν θα τα βγάζουν πέρα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ:
  • Να μην επιτρέψουν την υλοποίηση των πολιτικών αποφάσεων της Δημοτικής Αρχής για κατάργηση των ΠΒΣ.
  • Όλοι μαζί να σηκώσουμε τείχος απέναντι στις απολύσεις που έρχονται, στο μόνιμο και εποχιακό προσωπικό.
  • Να απαιτήσουμε δωρεάν ΠΒΣ, κατάργηση των τροφείων, κανένα παιδί έξω από τους ΠΒΣ.
  • Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.
  • Να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ στα σωματεία και του φορείς, για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και στους Δήμους από τις δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου και της υποταγής στη δικτατορία των μονοπωλίων.
Ιούνιος 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Με αφορμή τα όσα αρνητικά ειπώθηκαν στο πρόσφατο Συνέδριο της ΚΕΔΕ (κατάργηση νομικών προσώπων, καμία κρατική χρηματοδότηση για τις κοινωνικές δομές, μείωση κονδυλίων ΕΣΠΑ, απολύσεις κ.α.), την απαράδεκτη συζήτηση που άνοιξαν μέλη του ΔΣ του νομικού προσώπου για τη δημιουργία «κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων» από τους εν δυνάμει απολυμένους εργαζόμενους και την λογική ανησυχία των εργαζομένων και των γονιών για το τι θα γίνει, η Λαϊκή Συσπείρωση ζητάει να πραγματοποιηθεί άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για να συζητήσει και να πάρει απόφαση για το επείγον, αυτό, ζήτημα με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Ειδικά στις σημερινές τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες και της πόλης μας λόγω της καπιταλιστικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από την συγκυβέρνηση και την ΕΕ για χάρη των μονοπωλίων, θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής και πρέπει να δοθούν άμεσες απαντήσεις.