Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μεγαλειώδης απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ - Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα


Μεγαλειώδης η απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Απλωμένη επί της Λεωφόρου Μεσογείων, η μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με σύνθημα «αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή».

Επικεφαλής της πορείας ήταν το πανό του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με σύνθημα «Σπάσε τα δεσμά της υποταγής, δυνάμωσε το μέτωπο της ανατροπής».
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής έγινε από τον Γιώργο Μηλιώνη, εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ο οποίος απαίτησε να καταργηθεί η αντιλαϊκή πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, πρόσθεσε, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αλλά εντάσσονται σε μια γενική πολιτική κατεύθυνση που χαράζει η αστική τάξη της χώρας με τις κυβερνήσεις της, σε συμμαχία με τους εταίρους της ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ. Στόχο έχουν την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης και την παραχώρηση φιλέτων της δημόσιας περιουσίας στις ορέξεις του μονοπωλιακού κεφαλαίου, επισήμανε.
Χαιρετισμό εκ μέρους των εργαζομένων της ΕΡΤ απηύθυναν η Χρύσα Ρουμελιώτη και ο Γιάννης Φασουλάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΜΕ που είναι στο πλάι τους όλα αυτά τα χρόνια και τον «902» που αναμεταδίδει το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.