Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ομοσπονδίες-Εργ.Κέντρα-Σωματεία: Ανάγκη σήμερα ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων

Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου καταγγέλλουν την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) να κλείσει την ΕΡΤ. Σε ανακοίνωση της τονίζει χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αποφάσισε να πετάξει στο δρόμο 2.500 εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Αποφάσισε να βάλει λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση! Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό τους για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την παράδοσή της στο μεγάλο κεφάλαιο. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνεται η δυνατότητα σε κάθε υπουργό να κλείνει, να συγχωνεύει δημόσιους οργανισμούς πετώντας στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους! Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καταδικάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης! Εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους της ΕΡΤ και τους καλεί να αντισταθούν στην αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης που σήμερα ήταν η σειρά τους να έχει αυτούς στο στόχαστρο! Ο συντονισμός του αγώνα με όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα είναι απαραίτητη συνθήκη για να βάλουμε φρένο στην επίθεση για την ανατροπή της πολιτικής τηςκ υβέρνησης–ΕΕ που εξυπηρετεί τα μονοπώλια!Αντιστεκόμαστε στην επιβολή του "νόμου και της τάξης" της κυβέρνησης! Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα το επιβάλλουμε!»
Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει και καταδικάζει «τις προκλητικές αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία εν μια νυκτί κατάργησε τη στρατηγικής σημασίας Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόρασης που αφενός κτίστηκε με τα χρήματα των εργαζομένων και τώρα οδηγεί την τεράστια περιουσία της στα νύχια των αρπακτικών και αφετέρου οδηγεί στην απόλυση και την αβεβαιότητα χιλιάδες εργαζόμενους. Μια τέτοια απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στην κάθε κυβέρνηση και κάθε υπουργό να βάζει λουκέτο σε επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν με τα λεφτά του λαού βρίσκει τη καθολική καταδίκη των συνταξιούχων της Χώρας μας. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στο απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ και όλων των δημόσιων φορέων που τους περιμένει η ίδια τύχη. Οι εργαζόμενοι αυτοί όπως και όλοι όσοι δέχονται αυτές τις βάρβαρες πολιτικές να οργανώσουν την αντίσταση τους και εμάς θα μας βρουν στο πλάι τους».
Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων στα LIDL εκφράζει με ανακοίνωση την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους εργαζομένους της ΕΡΤ:« Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας μαζί με τη συμπαράστασή του καλεί όλους τους εργαζομένους στα LIDL να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποφάσισε το κλείσιμο και τη συρρίκνωση της ΕΡΤ, πετώντας 2.660 εργαζόμενους στην ανεργία. Η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), ΕΕ, και τρόικα είναι βαθιά αντεργατική και πολλαπλασιάζει τις στρατιές των ανέργων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξή μας στους εργαζομένους της ΕΡΤ να αντισταθούν, να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι σε αυτήν την αντεργατική πολιτική».
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σ’ όλους τους εργαζόμενους την απαράδεκτη και καθ’ όλα πραξικοπηματική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του κ. Σαμαρά να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους. «Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα  των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης και των μεγαλοκαναλαρχών. Είναι απόφαση αυταρχισμού και δείγματος της αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης που εκπορεύεται από την ΕΕ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων στο χώρο της ενημέρωσης. Απαιτούμε να παρθούν πίσω τα πραξικοπηματικά Προεδρικά Διατάγματα  από την κυβέρνηση και καλούμε τους φορείς και όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή».
Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ επίσης δηλώνουν το Σωματείο της Ένωσης Οικοδόμων και το Σωματείο Μετάλλου Αιτωλ/νίας και απαιτούν να μην ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία και επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας από την μεριά του καταγγέλλει «την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκλεισε την ΕΡΤ. Έρχεται να ολοκληρώσει την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, έχοντας ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενους απολυμένους. Καταδικάζουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι να μη σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να μην περάσει καμιά απόλυση-καμιά διαθεσιμότητα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλούμε όλους τους εργαζομένους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα σε συντονισμένο αγώνα, ενάντια στις απολύσεις και την ανεργία. Ενιαία πάλη ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας. Ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί. Ένας για όλους και όλοι για έναν.  Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Κανένας μόνος του!».
Την αλληλεγγύη τους στους εργαζομένους της ΕΡΤ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ.
Στάση εργασίας 12 με 3 μετά το μεσημέρι πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό νοσοκομείο και αντιπροσωπεία τους συμμετέχει στη συγκέντρωση έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.