Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΠΟ ΤΟ 2012, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΝΩ ΠΡΙΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΕΔΙΝΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ!
ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Η «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλει στους εργαζόμενους του Δήμου και τις λαϊκές οικογένειες της πόλης μας τη Δημοτική Αρχή Νέας Σμύρνης που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝ.ΕΛ. κ.α. για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε πριν δεκαπέντε ημέρες, όταν δεσμεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις των δομών του Δήμου και στη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.


Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιούλη, η Δημοτική Αρχή, αντί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «για τον άνθρωπο και το περιβάλλον», όπως πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση», επιβεβαίωσε, με τον χειρότερο τρόπο, ότι άλλα είναι τα λόγια κι άλλα οι πράξεις: προχώρησε σε ορισμό της κας Νόρας Γαλονοπούλου ως αντικαταστάτριας του κου Γιώργου Κουτελάκη στη Σύμπραξη.

Να διευκρινίσουμε ότι, η συγκεκριμένη Σύμπραξη αφορά στα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) με συγκεκριμένο στόχο τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Δηλαδή οι απολυμένοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, εργαζόμενοι καλούνται να δημιουργήσουν επιχείρηση, να λειτουργήσουν οι ίδιοι, ως ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικοποίησης, τις δομές του Δήμου. Καλούνται λοιπόν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των συνάδελφων εργαζομένων τις απολύσεις, την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, τους μισθούς πείνας, την απογοήτευση και την παραίτηση από κάθε διεκδίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους:

  • Να μην υποχωρήσουν στα «ωραία» λόγια της Δημοτικής Αρχής, να μην δεχτούν τις απολύσεις, να μην δημιουργήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
  • Να καταδικάσουν τη Δημοτική Αρχή και τους πολιτικούς της φορείς, που «ωρυόταν» ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ότι ουδέποτε άνοιξε συζήτηση για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα προχωράει με ταχύτατους ρυθμούς στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων.
  • Να βγάλει συμπεράσματα για τις άλλες παρατάξεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, «ανεξάρτητοι»), που σε πλήρη σύμπλευση με τη Δημοτική Αρχή και με πρόσχημα να βγει «κοινή» απόφαση, στήριξαν το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχής.
  • Να σπάσουν τις αυταπάτες για τη «δίκαιη» «αριστερή» διαχείριση μέσα στον καπιταλισμό. Είτε με «αριστερή» ή αντιμνημονιακή διαχείριση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. κ.α.), είτε με διαχείριση «νοικοκυραίων» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), όταν δεν αμφισβητείται η δικτατορία των μονοπωλίων και οι οργανισμοί της (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.α.), τότε τα αντιλαϊκά μέτρα είναι μονόδρομος.
  • Όλοι μαζί να σηκώσουμε τείχος απέναντι στις απολύσεις που έρχονται, στο μόνιμο και εποχιακό προσωπικό.
  • Να εμπιστευθούν το ΚΚΕ, να δώσουμε μαζικά κι οργανωμένα τις μάχες που έρχονται μέσα από τη συμμαχία των λαϊκών δυνάμεων, για να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται και στους Δήμους, από τις δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου και της υποταγής στη δικτατορία των μονοπωλίων.