Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφησαν από κοινού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ-ΔΗΜΑΡ

Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιούλη με αφορμή τις εξελίξεις που έρχονται βάση του πολυνομοσχεδίου - εγκλημα κατά του λαού, οι παρατάξεις που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ κ.α. υπερψήφισαν το ψήφισμα - σούπα, που αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπαίτιους της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, σπέρνει αυταπάτες, ότι τάχα, με την παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση.

Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση ήταν το ψήφισμα που κατέθεσαν οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, το οποίο έδινε τις ταξικές κατευθύνσεις που έπρεπε να έχει ένα τέτοιο ψήφισμα,που γνώμονα έχει τις ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων:
Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΘΕΣΗ
ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όπως εκφράζεται με το νέο πολυνομοσχέδιο, με πρόσχημα τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας στις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΔΝΤ και την εκταμίευση της δόσης.

Καταγγέλλει τους σχεδιασμούς, μέσω αυτού του πολυνομοσχεδίου, για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των αποζημιώσεων, συγκρότηση μηχανισμού που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, προγράμματα φτώχειας των 350 ευρώ, λοκ άουτ, κλείσιμο νοσοκομείων, μειώσεις των συντάξεων, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, νέες μειώσεις μισθών, αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (νέο άρθρο 4) κλπ.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες επιχειρείται να καταργηθούν όλες οι προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση δομών των δήμων και του δημοσίου γενικότερα, με φτηνή εργατική δύναμη, ώστε να επενδύσουν κερδοφόρα τα μονοπώλια, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Σμύρνης απαιτεί:

  • ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ.
  • ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.
  • ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ή ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ.
  • ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ.