Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Περιστέρι: Εξόρμηση της Λαϊκής Επιτροπής για τον άδικο χαμό του 19χρονου νέου

Εξόρμηση στους εργαζόμενους και τους κατοίκους του Περιστερίου πραγματοποίησε η Λαϊκή Επιτροπή της πόλης με την ανακοίνωσή της για τον άδικο χαμό του 19χρονου άνεργου νέου που έχασε τη ζωή του στο περιστατικό με τον έλεγχο εισιτηρίων σε τρόλεϊ. Επιπλέον, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου καλεί σε κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15) την Πέμπτη 22 Αυγούστου. Η συγκέντρωση για την κινητοποίηση έχει οριστεί για τις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Δημαρχείου

Η σημερινή εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης και στο σημείο που ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα, επί της οδού Παν.Τσαλδάρη.
Ο λαός της περιοχής έπαιρνε την ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής, εξέφραζε την αγανάκτηση και την οργή του, ενώ γενικευμένη είναι η κατανόηση του γεγονότος ότι στη θέση του 19χρονου νέου θα μπορούσε να βρεθεί οποιοσδήποτε άνεργος, οποιοσδήποτε απλήρωτος εργαζόμενος ή χαμηλοσυνταξιούχος, όλος ο κόσμος που πλήττεται από την αντιλαϊκή πολιτική.
Σε δήλωσή του, ο Χρήστος Μαργανέλης από τη Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου σημείωσε ότι «η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου έγκαιρα, σε παράσταση διαμαρτυρίας που είχε κάνει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ, είχε αναδείξει το ζήτημα των συγκοινωνιών ως ένα τεράστιο πρόβλημα, ιδιαίτερα για την περιοχή μας που έχει υψηλή ανεργία και είχε ζητήσει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων και το ΑΜΕΑ. Η απάντηση ήταν αρνητική...» και συμπλήρωσε: «Καλούμε σε συσπείρωση γύρω από τα συνδικάτα, γύρω από τη Λαϊκή Επιτροπή, να διεκδικήσουμε δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, να υπερασπιστούμε και το δικαίωμα στη μετακίνηση».
Το απόγευμα η κηδεία του 19χρονου
Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 19χρονου στο Περιστέρι, ενώ ο πατέρας του παιδιού απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους που ήταν παρόντες στο συμβάν να προσέλθουν στις αρχές και να πούνε την αλήθεια.
Η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου που μοιράστηκε στον κόσμο επισημαίνει:
«Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του 19χρονου άνεργου νέου που χθες έχασε άδικα τη ζωή του σε έλεγχο εισιτηρίων σε γραμμή τρόλεϊ στο Περιστέρι. Η τραγική κατάληξη του χθεσινού περιστατικού φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, το πού οδηγεί η ανεργία, ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα, και ειδικότερα στο Περιστέρι, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, η επιτροπή ανέργων, πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης, ιδιαίτερα για τους ανέργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη.
Η απάντηση της εργατικής τάξης δεν μπορεί παρά να είναι, οργάνωση της πάλης, αντεπίθεση στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, όλοι για έναν και ένας για όλους – κανένας μόνος του στην κρίση».