Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Συλλαλητήρια και συναυλίες την Τετάρτη ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή από φοιτητές, μαθητές, ανέργους, νέους εργαζόμενους ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΙΣ 14.00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.
Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μπάμπης ΣτόκαςΧρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason. Επίσης θα συμμετέχουν  μαθητικά συγκροτήματα: από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και οι  One night band (Ν.Σμύρνη).

Κάλεσμα στους μαθητές για τη συγκέντρωση και τη συναυλία της Τετάρτης
Κάλεσμα στους μαθητές να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση και τη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, απευθύνεται μέσα από το site του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων. Μέχρι στιγμής έχουν πάρει απόφαση δεκάδες σχολεία από: Κορυδαλλό, Πειραιά, Κερατσίνι, Πέραμα, Καισαριανή, Κολωνό, Μ. Πεύκο, Παλλήνη, Γέρακα, Αργυρούπολη, Άλιμο, Μπραχάμι, Ν. Σμύρνη, Σιβιτανίδειο, Ταύρο, Καλλιθέα, Αθήνα, Πατήσια, Περιστέρι, Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρα, Μενίδι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια, Ίλιον, Καματερού, Αγ. Αναργύρων, Μεταμόρφωση, Χαϊδάρι.
Κάλεσμα συμμετοχής από την Πανελλαδική Γραμματεία του ΜΑΣ
Σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και τις συναυλίες ενάντια στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τονίζοντας ότι «η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, οι θρασύδειλοι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αυτοί που χτυπάνε μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες, όπως στο Πέραμα, να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει. Αφού άνοιξαν λογαριασμό με το λαό και τη νεολαία, να το πληρώσουν».
Ήδη μετά το κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών οι φοιτητικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Αθήνας, Νηπιαγωγών, Τούρκικων Σπουδών, Χημικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολή εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Ηλεκτρολόγοι ΕΜΠ, Μεθοδολογίας – Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης, Πληροφορική Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωλογικό Αθηνών οι σπουδαστικοί σύλλογοι Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΔΟ ΤΕΙ Πειραιά και ο Σύλλογος οικότροφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ και δεκάδες σχολεία από Πατήσια, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Αλιμο, Μπραχάμι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο και Σιβιτανίδειο καλούν όλους τους φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 12.00 στα Προπύλαια ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 14.00 στο Σύνταγμα.
Επίσης στην Πάτρα οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού και Οικοτρόφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας καλούν όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συναυλία στις 12.00 στην πλατεία Γεωργίου.
Κάλεσμα της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να πάρουν μαζικά μέρος στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια της Τετάρτης απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών τονίζοντας οτι ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη - και πάλι - να πετάξουν τους φασίστες έξω από κάθε σχολείο και γειτονιά.
Κάλεσμα του ΣΥΣΔΙΕΚ Ν. Αττικής
Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια της Αθήνας ενάντια στη Χρυσή Αυγή καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής για να γίνει πράξη το σύνθημα «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».
Στο συλλαλητήριο και τη συναυλία καλεί η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού
Η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους και ανέργους του κλάδου, τους σπουδαστές των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων στη μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία.
Απόφαση συμμετοχής για το συλλαλητήριο και τη συναυλία της Τετάρτης στην Αθήνα πήραν: η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην e-value και η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Ώθηση.
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στις αντιφασιστικές συναυλίες που γίνονται σε όλη τη χώρα, ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη καλούν τους γονείς η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής.
Τη συμμετοχή τους στο αντιφασιστικό της Τετάρτης στην Αθήνα αποφάσισαν και οι θερμοϋδραυλικοί της Επαγγελματικής Σχολής Αθηνών. 
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει και η Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών Ασπροπύργου
Κάλεσμα του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί τους εργαζομένους στους Δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα και στη προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στη  1.30 στην αρχή στης ΕΡΜΟΥ.
Όπως υπογραμίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα του:
«Το εργατικό κίνημα θα κόψει το χέρι των φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής, που είναι το τσιράκι των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
και καλεί τους εργαζομένους και τον λαό
 να διώξουν τους φασίστες από τους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές.