Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΔΟΕ - ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΝΟΜΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η Γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τους τυχοδιώκτες στο κίνημα
Στην υπονομευτική για την απεργία της 6ης Νοέμβρη στάση της παράταξης των «Παρεμβάσεων» (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) στο ΔΣ της ΔΟΕ, αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, οι δυνάμεις των «Παρεμβάσεων» καταψήφισαν τη Γενική Απεργία, χαρακτηρίζοντάς την «αποκλιμάκωση»!
Την ίδια στιγμή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «καλλιεργούν την επικίνδυνη για το κίνημα άποψη ότι η μόνη αποτελεσματική μορφή πάλης, που μπορεί να "φοβίσει την κυβέρνηση" είναι οι συνεχείς απεργίες διαρκείας κι αυτό:

  • ανεξάρτητα από το βαθμό συμμετοχής των ίδιων των εκπαιδευτικών στην απεργία. Αλλωστε, κατ' επανάληψη δήλωναν από κοινού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της απεργίας των καθηγητών, ότι "δεν έχουν σημασία τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία, το θέμα είναι πολιτικό"!
  • ανεξάρτητα από το περιεχόμενο και τον προσανατολισμό του αγώνα,
  • ανεξάρτητα από το αν διασφαλίζεται η κοινή δράση και η συμμαχία με άλλους κλάδους, με γονείς και μαθητές,
Τελικά, ανεξάρτητα από τις προϋποθέσεις επιτυχίας του αγώνα.
Την ίδια ώρα, όταν δεν καταψηφίζουν, υπονομεύουν συστηματικά τη Γενική Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, σπέρνουν τη μοιρολατρία και την αναποτελεσματικότητα, καλλιεργούν την απεργοσπασία!», σημειώνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών θυμίζοντας την αντίστοιχη στάση των «Παρεμβάσεων» στην ΟΛΜΕ και στην ΑΔΕΔΥ.
«Η στάση αυτή είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη για το κίνημα, διαπαιδαγωγεί στην απεργοσπασία, καλλιεργεί τον εκφυλισμό! Αυτές είναι οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Ο ορισμός του τυχοδιωκτισμού στο εκπαιδευτικό κίνημα», τονίζει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.