Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Να ποιοί είναι τα τσιράκια των εργοδοτών! Σωματείο «Άττικα»: Η πλειοψηφία της διοίκησης είπε «ναι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή και «όχι» στις απεργίες!

Tην απόφαση της πλειοψηφίας του επιχειρησιακού σωματείου του «Άττικα Πολυκαταστήματα» να μη συμμετάσχει στην απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την οποία έχουν προκηρύξει κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου όπως και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει η ΔΑΣ-ΑΤΤΙΚΑ.

Την ίδια στάση κράτησε και για την πανελλαδική απεργία στις 6 του Νοέμβρη, ενώ σε πρόταση της ΔΑΣ-ΑΤΤΙΚΑ για έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία, να γίνει στις 10 του Νοέμβρη, δηλαδή μετά από την πραγματοποίηση των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων.
Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν όσους στηρίζουν την εργοδοσία, να σπάσουν το κλίμα τρομοκρατίας και να κάνουν το αποφασιστικό βήμα συμμετέχοντας μαζικά  στην απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα γραφεία του κλαδικού σωματείου, Αγ. Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως, και στις  6 του Νοέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση του κλαδικού σωματείου στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.
Απευθυνόμενη στους εργαζόμενους η ΔΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οι δεκάδες απολύσεις, που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται, δεν έγιναν επειδή οι συνάδελφοι συμμετείχαν στις απεργίες. Η φρονιμάδα δεν μας ωφέλησε. Η μία θυσία έφερε την άλλη. Για το κέρδος η εργοδοσία είναι αδίστακτη.
Οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η 6ήμερη εργασία, τα μειωμένα ωράρια, οι ατομικές συμβάσεις δεν εφαρμόστηκαν εξαιτίας της ενεργής δράσης μας ή συσπείρωσής μας. Αντίθετα προχώρησαν γιατί η πλειοψηφία των συναδέλφων παραμένει ανοργάνωτη και διασπασμένη. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που χρόνια προσπαθούσαν να περάσουν οι εργοδότες, τώρα την επιβάλλουν αρχίζοντας από την Κυριακή 3 Νοέμβρη, ακριβώς γιατί μας βρίσκουν αφοπλισμένους και τον καθένα μόνο του.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι ανάγκη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η συμμετοχή στην απεργία. Αυτή η απεργία να είναι η αρχή που θα φέρει όλους εμάς στο προσκήνιο, να είναι η αρχή όπου θα μπορέσει να πιέσει για αλλαγή των συσχετισμών στο κλάδο του εμπορίου, αλλά και στο επιχειρησιακό σωματείο. Να μπορέσουμε αυτό το όπλο συσπείρωσης και οργάνωσης των εργαζομένων, το επιχειρησιακό σωματείο, να περάσει στα χέρια των εργαζομένων στο "Άττικα", να πάψει να είναι το μακρύ χέρι και μάτι της εργοδοσίας, αντίθετα να είναι αυτό που θα μας ενώνει ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας».