Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η εμμονή της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου

Πραγματικά καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κατανοήσουμε την εμμονή της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου στο ζήτημα της υποψηφιότητας Τσίπρα για πρόεδρο της Κομισιόν και τις αναφορές στο ΚΕΑ και τις άλλες «εξτρεμιστικές», όπως ισχυρίζεται, οργανώσεις που τον στηρίζουν.

Η ΝΔ προσπαθεί να αξιοποιήσει το γεγονός στη δικομματική - διπολική αντιπαράθεση που στήνεται στο πλαίσιο αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, με «ιστορίες» και ψέματα. Είναι εμφανής η προσπάθεια που γίνεται να οξυνθεί η αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυνάμεις που διαγωνίζονται στο ίδιο γήπεδο για το ποιος καλύτερα σε συνθήκες κρίσης θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και την πολιτική της ΕΕ, εγκλωβίζοντας, στο πλαίσιο της μεταξύ τους αντιπαράθεσης, τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Γι' αυτό και η ΝΔ προσδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει, όπως αυτά της κομμουνιστικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής δύναμης που παλεύει ενάντια στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ κινδυνεύουν από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΕΑ -του κόμματος που φτιάχτηκε από την ίδια την ΕΕ ακριβώς για να προωθήσει τους δικούς της σκοπούς, όπως όλα τα άλλα ευρωκόμματα. Άρα γιατί το κάνει; Μήπως για να του δώσει πόντους και να τον αναδείξει σε ισάξιο «αντίπαλο» πόλο στη διαμόρφωση της διπολικής αντιπαράθεσης;
Γιατί δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η ΝΔ δεν γνωρίζει πολύ καλά ότι ο λαός μας έχει πολύ σοβαρότατα προβλήματα να λύσει, πρώτα από όλα το σοβαρό πρόβλημα της επιβίωσής του γι' αυτό «καρφί δεν του καίγεται» για το ποιος θα είναι πρόεδρος της Κομισιόν.
Τι ακριβώς είναι αυτή η εμμονή; Ασχετοσύνη, λάθος επικοινωνιακός χειρισμός ή αφέλεια; Μιλάμε στην ουσία για την περίεργη τακτική της ΝΔ που εκφράζει η κ. Ασημακοπούλου, που συνεχίζει να ενοχοποιεί την πάλη ενάντια στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και το καπιταλιστικό σύστημα -αποδίδοντάς την στον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζει ότι μ' αυτόν τον τρόπο χάνει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ όταν του αποδίδει θέσεις που όλος ο κόσμος ξέρει πως δεν έχει; Είναι ένα ερώτημα κι αυτό, εάν δηλαδή νομίζει κάτι τέτοιο.
Ωστόσο, το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι οι διεθνείς σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με ποιες δυνάμεις συνεργάζεται σε διεθνές επίπεδο. Το πρόβλημα της ΝΔ είναι η λαϊκή πάλη, που σήμερα μπορεί να αμφισβητεί το καπιταλιστικό σύστημα, το αντιδραστικό οικοδόμημα της ΕΕ, τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και αύριο να αποφασίσει να αποδεσμευτεί απ' αυτές τις καπιταλιστικές ενώσεις, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, να πάρει στα χέρια του την εξουσία, να οικοδομήσει τη δική του κοινωνία, το σοσιαλισμό.

Της Κικής Αλεξάνδρου