Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ για Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου: Ανιστόρητο και επικίνδυνο ψήφισμα «καταδίκης» της Χρυσής Αυγής

Με ανακοίνωσή της η ΚΟ Αμαρουσίου του ΚΚΕ καταγγέλλει την προβολή της ανιστόρητης και επικίνδυνης θεωρίας των δύο άκρων από τη δημοτική αρχή της πόλης, σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Πέρα από το γεγονός ότι απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στη Χρυσή Αυγή αφού για το έγκλημα ευθύνονται γενικά και αόριστα κάποιες «ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές» όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, υιοθετείται και η θεωρία των «δύο άκρων».

Όπως τονίζει η ΚΟ Αμαρουσίου «σε ψήφισμα που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το ΔΣ και διαμόρφωσε στη συνέχεια (!) η προσκείμενη στη ΝΔ διοίκηση Πατούλη για τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτει το βαθιά αντιδραστικό ιδεολογικοπολιτικό της υπόβαθρο» καθώς «προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά τη σχετική ψηφοφορία η συσπείρωση όλων των συμβούλων της, και αυτών δηλαδή που πρόσκεινται στη Χ.Α. (χωρίς πάντως να το επιτύχει), συμφωνήθηκε ένα κείμενο από το οποίο: Απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Για το έγκλημα ευθύνονται, γενικά κι αόριστα, κάποιες "ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές" (...) Υιοθετείται, ταυτόχρονα, η θεωρία των δύο άκρων (...) Προχωρούν στην πράξη στην απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού/ναζισμού με τον κομμουνισμό. Μπαίνουν διακριτά και από κοινού στο στόχαστρο της δημοτικής Αρχής η νεοναζιστική και η "ολοκληρωτική ιδεολογία", κλασσικός όρος τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κόρον χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει το σοσιαλιστικό σύστημα, που στο επίκεντρό του είχε την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
«Στο πλαίσιο της ποιο πάνω διακριτής αναφοράς και εξίσωσης ελλοχεύουν και απειλές κατά του "πολιτικού φορέα" της κομμουνιστικής ("ολοκληρωτικής" κατά τη δική τους συκοφαντική ορολογία) ιδεολογίας, δηλ. του ΚΚΕ. "Καλούμε", λένε, "όλους τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς της πόλης μας σε συνεχή αγώνα, ενάντια στην ιδεολογία του φασισμού και του ολοκληρωτισμού και τους πολιτικούς φορείς της"».
«Είναι τεράστιες οι ευθύνες των άλλων παρατάξεων που συμφώνησαν στην από κοινού διαμόρφωση αυτού του ψηφίσματος» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΚΟ Αμαρουσίου και στηλιτεύει τη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ η οποία «βγήκε εκ των υστέρων να  διαμαρτυρηθεί για την παράλειψη του ονόματος της Χρυσής Αυγής αλλά δεν βρήκε κουβέντα να πει για την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προβάλει την απαράδεκτη και επικίνδυνη για το λαϊκό κίνημα θεωρία των δύο άκρων, για την προσπάθεια τσουβαλιάσματος του κομμουνισμού με το ναζισμό».
Η ΚΟ Αμαρουσίου καλεί σε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα απέναντι στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και σε μαζική λαϊκή κινητοποίηση και δράση.