Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή εργασία η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Όπως αναφέρουν οι ταξικές δυνάμεις στους ΟΤΑ «οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για κινητικότητα δεν ήταν παρά προσπάθεια χειραγώγησης της αγανάκτησης των δημοτικών αστυνομικών».
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής εργασίας.
Περίπου 3.000 δημοτικοί αστυνομικοί τοποθετούνται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, αποδεικνύοντας ότι οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για κινητικότητα δεν ήταν παρά προσπάθεια χειραγώγησης της αγανάκτησης των δημοτικών αστυνομικών. Κινητικότητα και διαθεσιμότητα δεν είναι παρά οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος που οδηγεί σε απολύσεις.
Η ΚΕΔΕ που διαβεβαίωνε για τη σημασία και το ρόλο της δημοτικής αστυνομίας, όπου επί της ουσίας ήθελαν όπως και η κυβέρνηση μια κατασταλτική - εισπρακτική υπηρεσία στα πρότυπα των ευρωπαϊκών δημοτικών αστυνομιών, μακρυά από τους υπόλοιπους εργαζόμενους, όχι μόνο πρωτοστάτησαν στη διάλυση της αλλά το πρότειναν κιόλας στον υπουργό των Εσωτερικών. Σήμερα, τελείως υποκριτικά και ψεύτικα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, αλλά την ίδια στιγμή στο όνομα του νόμου και των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράφουν τις διαπιστωτικές πράξεις στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους και τυπικά στην ανεργία.
Οι συμβιβασμένες εργοδοτικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των κυριότερων σωματείων δημοτικών αστυνομικών και η νόθα ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ από την αρχή συμμετείχαν από κοινού με τους δημάρχους στην προσπάθεια εξαπάτησης των δημοτικών αστυνομικών με αποκορύφωμα την αξέχαστη ημερίδα για τη δημοτική αστυνομία που οργάνωσαν ένα μήνα πριν την κατάργηση της για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων. Έβγαζαν ανεκδιήγητα πλαίσια για ξεχωριστή ποινική αντιμετώπιση των δημοτικών αστυνομικών και μιλούσαν για αστυνομικά καθήκοντα από δημοτικούς υπαλλήλους, αντί να οργανώνουν και να προσανατολίζουν το κίνημα σε ενιαίο αγώνα όλων των δημοτικών υπαλλήλων ενάντια σε κάθε είδους απολύσεις.
Ιδιαίτερη ευθύνη έχουν τα σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά, όπου με τη συμμετοχή και συνδικαλιστικών παρατάξεων του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής καλλιεργήθηκε συστηματικά η αντίληψη ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι κυρίως αστυνομικοί. Αντίληψη που αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης που επιχειρεί να εξαπατήσει τους δημοτικούς αστυνομικούς με υποσχέσεις για μεταφορά τους στην Ελληνική Αστυνομία ή στο σωφρονιστικό σύστημα.
Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της νόθας ηγεσίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ και των Δημοτικών αστυνομικών μαζί με τους σύμμαχους τους, τους Δημάρχους αποδείχτηκε ότι δεν θέλουν και δεν μπορούν να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση των εργαζομένων, αφού με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση των κυβερνητικών πολιτικών.
Την ίδια στιγμή επεδίωξαν και επιδιώκουν την περαιτέρω διάσπασή μας με βάση το μορφωτικό μας επίπεδο και πλέον και το δήμο από τον οποίο προερχόμαστε. Αποδέχθηκαν έτσι στην πράξη την κυβερνητική αξιολόγηση δομών και προσώπων, πολιτική που μας οδηγεί στην ανεργία και την ανασφάλεια. Γεγονός που αποδεικνύεται  από τις δηλώσεις του προέδρου της νόθας ηγεσίας της ΠΟΕ - ΟΤΑ αλλά και από τις υπόλοιπες «αριστερούτσικες – επαναστατικές» δυνάμεις που μέχρι και σήμερα δεν έβγαλαν άχνα.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να βγάλει τα συμπεράσματά του από αυτή τη διασπαστική τακτική. Η επίθεση που δέχεται το εργατικό κίνημα από την κυβερνητική πολιτική με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς όφελος της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών αφορά το σύνολο των εργατικών δικαιωμάτων και της ζωής όλων των εργαζομένων και η απάντηση μας πρέπει να είναι ενιαία και ταξική με την μαζικοποίηση του οργανωμένου και πειθαρχημένου ταξικού κινήματος ώστε να είναι αποτελεσματική.
Το Συνδικάτο ΟΤΑ σας καλεί να οργανώσουμε τον αγώνα μας με όλο το κλάδο. Κανένας μόνος του, όλοι για έναν και ένας για όλους.
Απαιτούμε:
Καμία απόλυση - διαθεσιμότητα κανενός δημόσιου υπαλλήλου. 
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.  
Να παραμείνουν ΌΛΟΙ οι δημοτικοί αστυνομικοί στο δήμο που εργάζονται σε υπηρεσία για την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου».