Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακίστηκαν τρεις χρυσαυγίτες για την επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις από τους τέσσερις χρυσαυγίτες για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Στον τέταρτο επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα.
Αρνήθηκε τις κατηγορίες ο Αν. Πανταζής -ήδη προφυλακισμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση- που κατέθεσε και στον Ε' ανακριτή Πειραιά για την επίθεση ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Μαζί του απολογήθηκαν άλλοι τρεις, ο Αντ. Χατζηδάκης, ο Καστρινός και ο Κυρ. Αντωνακόπουλος (εργοδηγός του εργολάβου της Ζώνης, Φιντάνη) οι οποίοι έχουν αναγνωριστεί από τους συνδικαλιστές της Ζώνης ως επικεφαλής της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσε ομάδα περίπου 50 χρυσαυγιτών τη νύχτα της 12ης Σεπτέμβρη στη λεωφόρο Δημοκρατίας του Περάματος.

Η πρόθεσή τους για δολοφονικό χτύπημα είχε γίνει σαφής από τα φονικά εργαλεία που κρατούσαν, όπως λοστοί στους οποίους είχαν εφαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Ωστόσο, χρειάστηκε ένας ολόκληρος μήνας για να τους αποδοθούν κατηγορίες από τον εισαγγελέα, όπως αυτή της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές.
Διαβιβάστηκαν στη Βουλή τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των Ζαρούλια - Μπούκουρα
Στη Βουλή τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια και Ευστάθιου Μπούκουρα καθώς διαβιβάστηκε το σχετικό έγγραφο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Η Ελ. Ζαρούλια κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και πυρομαχικών διότι σε τσάντα που προοριζόταν για τον Ν. Μιχαλολιάκο, που τον επισκέφτηκε στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, είχε βρεθεί σφαίρα. Ο Ευστ. Μπούκουρας κατηγορείται για εξύβριση, απειλή και κακόβουλη βλασφημία εναντίον του δημάρχου Κορίνθου.
Την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η συζήτηση θα γίνει την Τετάρτη 16 Οκτώβρη.
Τώρα δεν ξέρει τίποτα
Στον τομέα των απολογιών για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο κατηγορούμενος Γιάννης Άγγος, που βρισκόταν στην καφετέρια και φέρεται να είναι αυτός που ειδοποίησε τους άλλους χρυσαυγίτες για το χτύπημα του Π. Φύσσα, «τα γύρισε» και ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο και αρνείται κάθε κατηγορία. Με βάση αυτό κατέθεσε αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Ο ίδιος είχε ζήτησε να επανέλθει στον ανακριτή για να καταθέσει συμπληρωματικά και τελικά με το υπόμνημά του δήλωσε ότι δεν ξέρει τίποτα...
Σύλληψη δύο ατόμων στην Κορινθία
Από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Αστυνομίας, πιάστηκαν στην Κορινθία δύο άτομα για παράνομη κατοχή όπλων. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα, γεμιστήρας, μαχαίρι, φυσίγγια, καθώς επίσης έντυπα και ψηφιακό υλικό με περιεχόμενο που αφορά το χώρο της Χρυσής Αυγής και του νεοναζισμού. Οι δύο συλληφθέντες αναζητούνταν μετά από επίθεση χρυσαυγιτών σε ομάδα νέων παιδιών στην Κόρινθο.