Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Παλεύουμε για τη λαϊκή εξουσία όπου οι βουλευτές θα είναι ανακλητοί και δε θα έχουν ιδιαίτερα προνόμια

Παλεύουμε για τη λαϊκή εξουσία, όπου οι αντιπρόσωποι του λαού, οι βουλευτές, θα εκλέγονται άμεσα, θα είναι ανακλητοί και δεν θα έχουν ιδιαίτερα προνόμια, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας κατά τη συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού της Βουλής.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει στο παρελθόν πολλές φορές προτάσεις, όχι μόνο τώρα επί κρίσης, αλλά και παλαιότερα στο θέμα των αποζημιώσεων των βουλευτών. Τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει επανειλημμένως καταθέσει προτάσεις νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, σημειώνοντας ότι χρειάζεται δραστική μείωση και της βουλευτικής αποζημίωσης και της αποζημίωσης για τη συμμετοχή στις επιτροπές. «Όταν κάποιοι λοιδορούσαν το ΚΚΕ για τις προτάσεις αυτές, τώρα έχουν βγει στα κεραμίδια», είπε, σημειώνοντας ότι αυτές οι προτάσεις μόνο εκ του ασφαλούς δεν γίνονται γιατί αυτές θα έχουν και οικονομικές επιπτώσεις στο ΚΚΕ.
Ο Θ. Παφίλης αναφέρθηκε και στον αποπροσανατολιστικό τρόπο που γίνεται η συζήτηση για τις βουλευτικές αποζημιώσεις «των 300», καθώς αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό του λαού, λέγοντας ότι κόμματα και βουλευτές πρέπει να κρίνονται με βάση ποια συμφέροντα εξυπηρετούν.