Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Αλ. Παπαρήγα: Το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του για μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της

«Όσο ο λαός θα είναι στην αντιπολίτευση, θα είμαστε και εμείς», τόνισε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στη βουλή.
Όπως είπε όταν ο λαός αποφασίσει να βγει στην εξουσία, το ΚΚΕ θα αναλάβει τις ευθύνες του για μια κυβέρνηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Η Αλέκα Παπαρήγα επέκρινε τη δικομματική αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι διπολισμός είναι όταν δύο κόμματα στριμώχνουν το λαό μέσα από την τρομοκρατία και τις αυταπάτες για να μην αλλάξει τίποτα εκτός από τις κυβερνήσεις. «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση όπου η Ελλάδα θα είναι στην ΕΕ και θα κυριαρχούν τα μονοπώλια» σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «δεν σκοπεύουμε να δώσουμε χέρι βοηθείας στα παραδοσιακά αστικά κόμματα και στις ιμιτασιόν λύσεις».
Κάνοντας ιστορική αναδρομή στις συνέπειές που είχε για τους λαούς η ίδρυση της ΕΟΚ και της ΕΕ διευκρίνισε ότι εδώ και πολλά χρόνια το ΚΚΕ κρίνει τη στάση των άλλων κομμάτων, έχοντας ως βασικό κριτήριο τη θέση τους για το ζήτημα της ΕΕ. Επίσης εκτίμησε ότι όσο και να ενοποιηθεί η ΕΕ, δε θα καταργηθούν ούτε οι αντιθέσεις, ούτε η ανισόμετρη ανάπτυξη.
Η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ επισήμανε ότι όλα τα άλλα κόμματα μιλάνε για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, επομένως για την προσέλκυση επενδύσεων που θα γίνει από τα μονοπώλια. Μάλιστα κατέστησε σαφές ότι σε αυτή τη φάση του καπιταλισμού, τα μονοπώλια ούτε προσωρινές αυξήσεις στους μισθούς δε μπορούν να κάνουν.
Συνεχίζοντας την ομιλία της ξεκαθάρισε ότι η κρίση θα καταστρέψει ένα μέρος των επιχειρήσεων, αλλά θα κάνει πιο ισχυρές άλλες επιχειρήσεις που θα επενδύσουν με κριτήριο το κέρδος και όχι την αυτάρκεια της χώρας. Ως παράδειγμα ανέφερε το πετρέλαιο που θα αποτελέσει το μοχλό για να επιβληθούν νέα δεινά στον ελληνικό λαό, μεγαλύτερη υπερχρέωση και εκβιασμοί που θα προσπαθεί να διευθετήσει είτε ο πόλος της ΝΔ είτε ο πόλος του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε, το καινούργιο σχέδιο Ανάν που είναι ακόμη χειρότερο βγήκε στην Κύπρο με τα πετρέλαια.