Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δυναμική παρέμβαση για να μην πληρώσει για χειρουργείο ανασφάλιστη αυτοαπασχολούμενη

Δυναμική παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου ΓΝ Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» απαιτώντας να μην πληρώσει για χειρουργείο ανασφάλιστη αυτοαπασχολούμενη έκαναν σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, την ΠΑΣΕΒΕ Καλλιθέας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το σωματείο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα η Χ.Σ. έχει χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση κερατοειδούς. Μετά από έναν χρόνο αναμονής την ειδοποίησαν πως η μεταμόσχευση θα γίνει στις 9 Δεκέμβρη, αλλά επειδή στο μεταξύ έχασε την ασφάλισή της, θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολή ένα μέρος από τα 5.000 ευρώ που κοστίζει η επέμβαση! Η αυτοαπασχολούμενη χρωστάει στον ΟΑΕΕ εισφορές 5 μηνών - επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα - και χρωστάει πάνω από 8.000 ευρώ στο Ταμείο. Δηλαδή για να βρει το φως της πρέπει να πληρώσει χιλιάδες ευρώ, είτε σε εισφορές, είτε απευθείας στο νοσοκομείο!
Ο διοικητής του νοσοκομείου συμφώνησε να μην δοθεί προκαταβολή και να γίνει κανονικά η προγραμματισμένη μεταμόσχευση. Με έγγραφο της διοίκησης προς το υπουργείο Υγείας θα ζητηθεί να καταβάλλει το υπουργείο τα χρήματα για την επέμβαση και αν αυτό δεν γίνει δεκτό, θα πρέπει να γίνει διακανονισμός με την εφορία, ώστε το νοσοκομείο να πληρωθεί. Δηλαδή υπάρχει ο κίνδυνος η αυτοαπασχολούμενη να βρεθεί ακόμη πιο χρεωμένη επειδή έχει ένα πρόβλημα υγείας κι επειδή έχει μείνει ανασφάλιστη χωρίς τη θέλησή της