Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Ικανοποιημένη η «Microsoft» από τα αντιλαϊκά μέτρα στην Ελλάδα

Συνεχείς είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς τους εκπροσώπους των μονοπωλιακών ομίλων ότι είναι εγγυημένη η κερδοφορία τους, εάν επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της «Microsoft» κεντροανατολικής Ευρώπης, Ντον Γκράντχαμ.
Ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής εταιρείας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τα βάρβαρα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μάλιστα θέλοντας να παρουσιάσει ως φιλανθρωπία την επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας, δεσμεύτηκε ότι η «Microsoft» «θα συνεχίσει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελλάδας από την κρίση».
Βέβαια οι επενδύσεις που υπόσχονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι θα βασιστούν σε μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις Μπαγκλαντές.
Ο Ντον Γκράντχαμ παρουσίασε ως «φάρμακο» για την ανεργία τα διάφορα προγράμματα κατάρτισης που ανακυκλώνουν την ανεργία και υποσχέθηκε ότι η πολυεθνική εταιρεία θα προσφέρει μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας σε άνεργους νέους.