Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Χιλιάδες τίμησαν τα 95 χρόνια αγώνων και θυσιών του ΚΚΕ στο ΣΕΦ



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ.
Χιλιάδες κόσμου γέμισαν τις εξέδρες και τον κεντρικό χώρο του σταδίου για να γιορτάσουν μαζί με το ΚΚΕ τα 95χρονά του και να τιμήσουν τους αγώνες και τις θυσίες των κομμουνιστών και του λαού.

«95 χρόνια ΚΚΕ, 1918 - 2013, Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε – Συνεχίζουμε» το μήνυμα-σύνθημα που αγκαλιάστηκε από τους χιλιάδες επισκέπτες στο κατάμεστο ΣΕΦ, όπως και το σύνθημα «Τη λύση από την κρίση θα τη δώσουμε μαζί - Δυνατό ΚΚΕ - Λαϊκή Συμμαχία για την ανατροπή» που κοσμούσε το Στάδιο.



Από γειτονιές της Αθήνας και περιοχές της Αττικής ξεκίνησαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής άνθρωποι του μόχθου, νέοι, γυναίκες, άνεργοι, ανταποκρινόμενοι στο προσκλητήριο συστράτευσης του ΚΚΕ που απηύθυνε ο ΓΓ της ΚΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες» και «Το μέλλον δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» κάποια από τα συνθήματα που φώναξε μαζί με τους φίλους και οπαδούς ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.
Το ΣΕΦ είχε ντυθεί στα κόκκινα από νωρίς για να υποδεχτεί τους επισκέπτες κάθε ηλικίας στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Χιλιάδες και οι κόκκινες σημαίες που εισήλθαν με το σούρουπο στο Στάδιο μαζί με τις χιλιάδες των μελών και φίλων της ΚΝΕ και για μια ακόμα φορά έδωσαν δυναμικό ξεχωριστό «παρών» στο κάλεσμα του Κόμματος φωνάζοντας «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ».
Η συναισθηματική φόρτιση κορυφώθηκε με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Στα χείλη όλων ήταν στίχοι από τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη που ερμήνευσαν οι Μαρία Φαραντούρη, Μανώλης Μητσιάς, Βασίλης Λέκκας με τη βοήθεια της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Λευτέρη Καλκάνη και της Χορωδίας του Δήμου της Αθήνας υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή. Συμμετείχε επίσης το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη». Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης.
Και ο ποιητής της Ρωμιοσύνης ήταν εκεί. Ο Γιάννης Ρίτσος διαπέρασε όλους σαν αιώνιο ρίγος με τα ποιήματά του που απήγγειλε ο Βασίλης Κολοβός.