Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να απαγορευθεί η διακοπή ρεύματος

Με καθαρά λόγια το ΚΚΕ παρεμβαίνει και στη Βουλή καταθέτοντας τροπολογία με την οποία απαγορεύεται η διακοπή ρεύματος στα εργατικά - λαϊκά σπίτια, δίνοντας έτσι μία πρώτης τάξης ευκαιρία σε όσους... κόπτονται για την «ενεργειακή φτώχεια» που πλήττει τα φτωχά λαϊκά στρώματα να το αποδείξουν υπερψηφίζοντάς την. Επίσης, τους απαλλάσσει από όλη την χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία να αναζητήσουν σε όλη τη χώρα τις λίστες των κοινωνικών δομών των εκκλησιών, των ΜΚΟ και των δήμων ώστε να έχουν τώρα ηλεκτρικό ρεύμα όλοι όσοι το χρειάζονται και όχι μέσω της κοροϊδίας του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ, αλλά πραγματικά δωρεάν.

Η τροπολογία της ΚΟ του ΚΚΕ, για την απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν, θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή.
Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται:
«Ο θάνατος δύο ανθρώπων, οι άθλιες συνθήκες που ζούνε χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά από τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και το στοιχείο που αναφέρει ότι το πρόβλημα βασανίζει περίπου 350.000 εργατικές - λαϊκές οικογένειες τονίζουν την ανάγκη της λήψης επειγόντων μέτρων, μέτρων συγκεκριμένων που θα οδηγήσουν τόσο στην αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος, όσο και στην απαγόρευση των διακοπών σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω των οξυμένων οικονομικών προβλημάτων.
Οπως διαπιστώνουμε, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις είναι γενικόλογες, αόριστες, δεν απαντούν στη διάσταση και την κρισιμότητα του προβλήματος.
Η ευχή να εξαντληθούν όλες οι "ανθρώπινες δυνατότητες" και η μετάθεση της ευθύνης στην Εκκλησία, στους δήμους, στη λεγόμενη "κοινωνία των πολιτών" αποτελεί κοροϊδία μέσα στην "απελευθερωμένη αγορά" ηλεκτρικής ενέργειας που ισχύει για όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ.
Αυτήν την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά δοκιμάζονται σκληρά από τη λεηλασία του εισοδήματός τους, την ανεργία και τους δυσβάσταχτους φόρους, προβάλλει άμεσα η οργάνωση της πάλης του λαού για να αποκατασταθεί η διακοπή του ρεύματος, να απαγορευτεί η διακοπή του, να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης, καταθέτει την ακόλουθη τροπολογία.
ΑΡΘΡΟ
  • Η ΔΕΗ υποχρεούται να αποκαταστήσει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες εργατικών - λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και ιδιαίτερα στους ανέργους, στις οικογένειες που ζούνε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας, στα άτομα με ειδικές ανάγκες, στους χρόνια πάσχοντες, στους υπερήλικους, στις πολύτεκνες λαϊκές οικογένειες, στους αυτοαπασχολούμενους που έχουν χρεοκοπήσει ή βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, στους ξεκληρισμένους φτωχούς αγρότες.
  • Απαγορεύεται η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στις κατοικίες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, όπως αναφέρεται παραπάνω.
Αθήνα 9 Δεκέμβρη 2013
Οι Προτείνοντες Βουλευτές, Αλέκα Παπαρήγα, Ελένη Γερασιμίδου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης, Θανάσης Παφίλης, Σπύρος Χαλβατζής».