Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής είχε την Πέμπτη 10 Γενάρη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που κατήγγειλε ότι τη στιγμή που ολοκληρώνεται η διαδικασία ανάθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο των εργοστασίων διαχείρισης των απορριμμάτων με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ και την εκμετάλλευση για 25-30 χρόνια ανοίγει θέμα ιδιωτικοποίησης τομέων των δήμων με κορωνίδα την καθαριότητα μέσω «ξαφνικού θανάτου», όπως έγινε με τη Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής αναφέρει: «Καταγγείλαμε ότι σε μια σειρά δήμους είναι απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής θεωρεί απαράδεκτο να μην παίρνουν ακόμα και αυτό το πενιχρό ποσό που δικαιούνται από την εργασία τους.
Απαιτήσαμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στις εργαζόμενες και να μη μείνει ούτε ένας εργαζόμενος απλήρωτος, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή τους.
Καταγγείλαμε την εγκύκλιο Μιχελάκη που δίνει εντολή στους δημάρχους για την εξάντληση των ενδίκων μέσων σε δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους εργαζομένους.
Είναι ευθύνη των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν τους συμβασιούχους καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους.
Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργασία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Σε συσπείρωση γύρω από το Συνδικάτο για να δημιουργήσουμε ένα μαχητικό πόλο αντίστασης στη νέα λαίλαπα που ετοιμάζουν στον κλάδο.
Χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, ενιαία πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».