Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: 24ωρη απεργία σήμερα των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση έξω από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (Λουίζης Ριανκούρ 87) στις 10.00 το πρωί καλεί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς των δήμων της Αττικής.

Σήμερα εκδικάζεται η προσφυγή για την αύξηση του ωραρίου του παιδαγωγικού προσωπικού των παιδικών σταθμών. Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν και να διεκδικήσουν:
  • Όχι στο αυξημένο ωράριο κατά 10 ώρες την εβδομάδα.
  • Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.
  • Όχι σε ελαστικά ωράρια.
Όπως υπογραμμίζει, «η κυβέρνηση θέλει ένα κράτος ακόμα πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο "φτηνούς", χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές».
«Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της», τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, συμπληρώνοντας ότι «στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας απαντάμε με ενότητα: Ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων».
Στο πλευρό των εργαζομένων και η Πανελλαδική Γραμματεία των ΟΤΑ.