Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτες κατακτήσεις της Επιτροπής Εργαζομένων στα "κοινωφελή προγράμματα"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 31-1-2014 η Επιτροπή των Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» στην Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποίησε και νέα παρέμβαση στο γραφείο του Περιφερειάρχη και απέσπασε την διαβεβαίωση ότι:
- θα ισχύουν για τους εργαζόμενους στα 5μηνα προγράμματα όλα όσα ισχύουν για όλους τους άλλους εργαζόμενους της Περιφέρειας. Δηλαδή, στην πράξη ανακαλείται το περιεχόμενο του προηγούμενου εγγράφου της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού, με το οποίο αφαιρούσαν το δικαίωμα της απουσίας λόγω ασθένειας, επίσημης αργίας, άδειας, κ.α.
- θα παρασχεθούν όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα προστασίας στους εργαζόμενους στο Πεδίο του Άρεως, και μέχρι να τους δοθούν, θα απασχολούνται σε άλλο αντικείμενο.

Επίσης, μετά από παρέμβαση συναδέλφων εργαζομένων στα 5μηνα, που είχαν σταλεί από την Περιφέρεια Αττικής στο Αττικό Νοσοκομείο και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, δίνεται πλέον η δυνατότητα στους εργαζόμενους αυτούς, να επιστρέψουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, για τις οποίες προσλήφθηκαν.


Αθήνα 1/2/2014