Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Σμύρνης: Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

H Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης καταγγέλλει τη σύλληψη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου και δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, την Πέμπτη 6/2, λόγω της μήνυσης που υπέβαλε για «συκοφαντική δυσφήμηση» ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) ΑΚΜΗ και διαχειριστής της ιστοσελίδας Chiospress.


Ουσιαστικά, ο εκπρόσωπος μιας ιδιωτικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη δημοτική αρχή, (μέχρι στιγμής η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΚΜΗ έχει συνάψει προγραμματικές συνολικού ύψους 250.000€), εγκαλεί μια δημοτική παράταξη γιατί άσκησε δημόσια κριτική:

  • Στα θεσμικά όργανα, δηλαδή στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου κυρίως χάρη στην αντίδραση των κουμουνιστών δημοτικών συμβούλων, ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να αποσύρει το θέμα της σύναψης μίας ακόμη σύμβασης με την ΑΚΜΗ. 
  • Δημόσια, με ανακοινώσεις στον Τύπο, ενημερώνοντας τους πολίτες για τα γεγονότα και τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου, καυτηριάζοντας τις σκανδαλώδεις συμβάσεις. 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου σε έκτακτη συνεδρίαση καταδίκασε το φαινόμενο που ουσιαστικά επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον πολιτικό λόγο και την πολιτική πράξη, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στο Μάρκο Σκούφαλο. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλοι οι εκπρόσωποι μαζικών φορέων που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ζήτησαν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα που εξαρχής είχε θέσει η Λαϊκή Συσπείρωση: να μην προχωρήσει καμία τέτοια σύμβαση με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. μέσω του Δήμου Χίου διότι:
- αποτελούν μέσο εκχώρησης αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα, μετατρέποντας ουσιαστικά το Δήμο σε μάνατζερ υπηρεσιών

- λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος για την περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, η οποία έχει λάβει πλέον σαρωτικές διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα (υγεία, παιδεία, πρόνοια, Τ.Δ.)

- παρουσιάζονται ως μέσο αντιμετώπισης της ανεργίας, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι απλά ανακυκλώνουν την ανεργία, καταπατώντας κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα

- η σύναψή τους από τις Δημοτικές Αρχές αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι οι δυνάμεις που στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καμία διάθεση δεν έχουν να διεκδικήσουν προσλήψεις με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας. Αντίθετα, ακολουθώντας πιστά τις ευρωενωσιακές πολιτικές κι απαιτήσεις των μονοπωλίων, γίνονται για μια ακόμη φορά το μέσο επιβολής γενικότερων πολιτικών εξαθλίωσης.

Μηνυτήριες αναφορές, ο εκπρόσωπος της ΑΚΜΗ, κατέθεσε εναντίον και άλλων συνδικαλιστών και εκπροσώπων τοπικών ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια ευρύτερης φίμωσης κάθε φωνής που στέκεται κριτικά απέναντι στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων.

Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει τη Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Σμύρνης, η οποία έχει καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας (Δημάρχου και αντιδημάρχου – ανεξάρτητα αν τώρα παρουσιάζονται ως αντίπαλοι είναι πιστοί εκφραστές της Συγκυβέρνησης και της ΕΕ) ότι χρόνια τώρα προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τις δομές του Δήμου. Ευθύνες έχουν τα κόμματα και οι παρατάξεις του ευρωμονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. κα), που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης δημιουργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους και το λαό, ότι μέσα στην ΕΕ υπάρχει λύση, και με κάθε τρόπο βάζουν προσκόμματα για να μη διεκδικήσει την εξουσία. Όλοι μαζί συμφωνούν και χρησιμοποιούν τους αμέτρητους ανέργους ως γρανάζι στη μηχανή συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων –αυτόν το ρόλο παίζουν οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και τα Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης (ΤΟΠ.Σ.Α.).

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τις λαϊκές οικογένειες, να καταδικάσουν τις πολιτικές που τους θέλουν θύματα στο βωμό του κέρδους των μονοπωλίων, όχι μόνο με τη ψήφο τους στο ΚΚΕ, αλλά και με την ενεργή τους συμμετοχή, στα σωματεία, τα συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές και τις Επιτροπές Αγώνα, να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ παντού, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στους Δήμους και τις Περιφέρειες, στη Βουλή και την Ευρωβουλή!