Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χίος: Στο κενό η απόπειρα ποινικοποίησης της δράσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια σπίλωσης, φίμωσης και εκφοβισμού της στο πρόσωπο του επικεφαλής της, δημοτικού συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, με την απόπειρα ποινικοποίησης της δράσης της, επισημαίνει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η αρμόδια εισαγγελέας έθεσε στο αρχείο τη μήνυση του εκπροσώπου της ΚΟΙΝΣΕΠ «Ακμή» κ. Μήτσουρα κατά του Μ. Σκούφαλου, σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, διότι είναι προφανώς αβάσιμη στην ουσία της και άρα, δε στοιχειοθετείται κατηγορία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μάρκος Σκούφαλος είχε συλληφθεί πρόσφατα μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο εκπρόσωπος («προϊστάμενος» όπως δηλώνει ο ίδιος) της «ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ ΑΕ» και φιλικά προσκείμενος στη Χρυσή Αυγή, για το περιεχόμενο και την ουσία της ανακοίνωσης που εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση», με την οποία ασκούσε κριτική για την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της συγκεκριμένης επιχείρησης με τρία νομικά πρόσωπα - δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Χίου για την ενοικίαση εργαζομένων σε αυτές.
Στην ανακοίνωσή της μετά τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χίου επισημαίνει:
«Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί την ηθική δικαίωση της αταλάντευτης στάσης της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που από θέσεις αρχών υπερασπίζει τα δικαιώματα του Χιώτικου λαού. Ταυτόχρονα αποτελεί και αποστομωτική απάντηση σε όσους έβαλαν πολιτική πλάτη στις ενέργειες του συγκεκριμένου ατόμου, ως ηθικοί αυτουργοί.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ευχαριστεί όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον επικεφαλής της κίνησης με ψηφίσματα, δηλώσεις, αναφορές στα ΜΜΕ, έναν απλό χαιρετισμό στο δρόμο κι ένα γνήσιο λαϊκό χτύπημα στην πλάτη.
Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ανυποχώρητα για τα δικαιώματα του λαού μας, για την εκπλήρωση των οραμάτων του μέχρι τη τελική νίκη.
Το κύριο για μας δεν ήταν η μήνυση εναντίον μας. Το κύριο ήταν να καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι και μη, άνθρωποι του νησιού μας, ότι γύρω από τα ζητήματα των ΚΟΙΝΣΕΠ στήνονται προεκλογικά παιχνίδια, διαλύονται εργασιακές σχέσεις, περικόπτονται υπηρεσίες που είναι αναφαίρετα δικαιώματά τους, διασπαθίζεται το δημόσιο χρήμα.
Σ’ αυτά και σε πολλά άλλα καλείται ο λαός μας, όταν έρθει η σειρά του να δώσει τη δική του σθεναρή απάντηση σε όλους όσους με αλαζονεία τσαλαπατούν τη ζωή του, στο πλευρό της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ο αγώνας συνεχίζεται».