Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014

Σιβιτανίδειος: Αποβολή σπουδαστή επειδή αντέδρασε στην εισβολή ιδιωτικών εταιρειών

 
Την αποβολή σπουδαστή, προέδρου του 15μελούς από το 4ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής, καταγγέλλει το Παράρτημα Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη και προκλητική.

Ο σπουδαστής αποβλήθηκε με τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου των καθηγητών, επειδή εναντιώθηκε στη φιέστα χιλιάδων ευρώ που πάνε να στήσουν επιχειρηματικές ενώσεις μαζί με μεγαλοκαναλάρχες («ΣΚΑΪ» ) μέσα στο χώρο του σχολείου.
Όπως τονίζει το συνδικάτο «το ζήτημα της εισβολής ιδιωτικών εταιρειών και επιχειρηματιών στις δραστηριότητες των σχολείων είναι σοβαρό και επικίνδυνο! Δεν είναι και τόσο αθώο το ενδιαφέρον τους! Πολλές φορές έχει αποκαλυφτεί πως πίσω από χορηγίες, φιλανθρωπίες και δωρεές κρύβονται επιδιώξεις χειραγώγησης των σχολείων. Κρύβονται σχέδια για παρέμβαση στα προγράμματα σπουδών, για επηρεασμό των συνειδήσεων των μαθητών, για καλλιέργεια κοινωνικού δήθεν προσωπείου».
Προσθέτει ακόμα ότι «η αποβολή του σπουδαστή συνδικαλιστή επιβεβαιώνει τη σαπίλα του σημερινού εκμεταλλευτικού συστήματος που μας θέλει υποταγμένους στα σχεδία των εργοδοτών και των επιχειρήσεων», ξεκαθαρίζοντας ότι βρίσκεται στο πλευρό «των παιδιών μας που παλεύουν με χίλια βάσανα για να αποκτήσουν μια "κουτσουρεμένη" εκπαίδευση. Θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία τους και τον αγώνα τους για δωρεάν, δημόσια υψηλού επιπέδου εκπαίδευση. Θα ανταποκριθούμε σε όποια βοήθεια μας ζητήσουν για την οργάνωση του αγώνα τους. Αυτήν την υπόσχεση θα την τηρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».
Το πλαίσιο των αιτημάτων που στηρίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Καλλιθέας είναι:
  • Ενιαίο σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης δημόσιο και δωρεάν. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στα σχολεία! Όχι στο νέο σχολείο της αμάθειας, της φτηνής εργασίας για τα συμφέροντα τις μεγαλοεργοδοσίας.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλεία για όλους τους σπουδαστές με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο.
  • Πρακτική άσκηση με βάση την ειδικότητα, με ευθύνη και εποπτεία από την σχολή και του υπουργείου Παιδείας. Οι ώρες πρακτικής να αμείβονται και να ασφαλίζονται με βάση τη συλλογική σύμβαση εργασίας χωρίς διαχωρισμούς άνω και κάτω των 25. Μισθός μαθητείας 751 ευρώ.
  • Δωρεάν μέσα μαζικής μεταφοράς για όλους τους σπουδαστές
  • Υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.