ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ




Περιφερειακές - Δημοτικές εκλογές
18 ΜΑΗ ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Δήμος Νέας Σμύρνης


Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής: Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα: Γιώργος Μαυρίκος, στέλεχος του ΚΚΕ
Υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας: Άγγελος Βρεττός, δημοτικός σύμβουλος


Εργαζόμενε/η, άνεργε/η, νέε/α, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε,


Στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές σε καλούμε να κάνεις ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά. Ψήφισε με βάση τα ταξικά σου συμφέροντα , για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ελπιδοφόρα προοπτική.

Έχεις πλέον πείρα και γνωρίζεις


Δεν έχεις τίποτα καλό να περιμένεις από την ΕΕ, τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αρκετά μάτωσες με τις υποσχέσεις και τα ψέματα για καλύτερες μέρες, για δουλειά και ευημερία μέσα στην ΕΕ, το σφαγείο των λαϊκών δικαιωμάτων. Αντιπάλεψε με σθένος όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, μην επιτρέψεις να προστεθεί η ψήφος σου σε υποστυλώματα αντιλαϊκών, αντεργατικών επιλογών.

Δυνάμωσε τη Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το ΚΚΕ


Επέλεξε για το Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο αγωνιστές, ανιδιοτελείς ανθρώπους του μόχθου, οι οποίοι αποδεδειγμένα στέκονται με συνέπεια, αντιπαλεύουν και ξεσκεπάζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των δυνάμεων που στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Συγκρούστηκαν με τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ, Περιφέρειας και Δημοτικής αρχής.

Πάλεψαν σταθερά υπέρ των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Υπερασπίστηκαν: Τη μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, πάλεψαν ενάντια στις απολύσεις, για να μη κοπεί το ρεύμα σε φτωχές οικογένειες, για δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, για να μη συγχωνευτούν σχολεία, για δωρεάν και σύγχρονες παροχές υγείας, να μην παραδοθεί η δημόσια περιουσία στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απόρριψε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, τις παρατάξεις τους, τα παλιά και νέα σχήματα Ελιά, Ποτάμι που είναι ταγμένα με την ΕΕ, τη συμμαχία εφοπλιστών, τραπεζιτών και βιομηχάνων, που υπηρετούν πάσει θυσία την καπιταλιστική ανάκαμψη, η οποία θα πατήσει στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων. Όλοι αυτοί είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που ζουν σήμερα οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Μην παγιδευτείς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις παρατάξεις του σε περιφέρεια και δήμο, ο οποίος ενώ είναι με το ίδιο στρατηγικό πλαίσιο, του ευρωμονόδρομου , της «υγιούς επιχειρηματικότητας» ανταγωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος θα είναι ο βασικός πόλος για τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Καμία κυβέρνηση που υπερασπίζεται την πολιτική της ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δεν πρόκειται να επιστρέφει πίσω στο λαό δικαιώματα και κατακτήσεις που είχε πριν από την κρίση.

Απομόνωσε, στείλε στο περιθώριο τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, να μην έχουν τόπο να σταθούν. Είναι μια εγκληματική, ναζιστική οργάνωση, τσιράκια των αφεντικών.

Η μόνη ρεαλιστική διέξοδος προς όφελος του λαού είναι η αποδέσμευση από την ΕΕ, η μετατροπή των μονοπωλίων σε λαϊκή περιουσία, η μονομερής διαγραφή του χρέους. Είναι η συμπόρευση με τους κομμουνιστές που δεν τους βάζουν στο χέρι, που αποδεικνύουν σε όλες τις συνθήκες αγωνιστικότητα, μαχητικότητα, συνέπεια.


Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, νέε/α,


Στο δήμο μας εκφράστηκε στην απερχόμενη διοίκηση και στην συνέχεια εκφράζεται στη συγκρότηση των παρατάξεων η στρατηγική σύμπλευση του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Άσκησαν μαζί τη διοίκηση του δήμου μέσα από την παράταξη Τζουλάκη (ΠΑΣΟΚ) - Κουτελάκη (δήμαρχος με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μέχρι το 2010) τα κόμματα: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ- το κόμμα του Λοβέρδου και εκπρόσωποι του εθνικιστικού χώρου. Σήμερα διεκδικούν χωριστά τη διοίκηση, ενώ κανείς από τους δύο δεν διαφοροποιείται ως προς την πολιτική κατεύθυνση.

· Άσκησαν αντιλαϊκή πολιτική στο δήμο μας, έβαλαν πλάτη να υλοποιηθούν όλες οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ στην πόλη μας. Εξειδίκευσαν το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στήριξης και τον Κρατικό προϋπολογισμό, με βάση το ασφυκτικό πλαίσιο του «Καλλικράτη». Ο προϋπολογισμός του δήμου κατά 80% προέρχεται από τη φορολόγηση των λαϊκών οικογενειών.

· Σύνθημα της δημοτικής αρχής είναι η αυτοτέλεια του δήμου και η υποταγή του λαού στο «ρεαλισμό», που μεταφράζεται σε μειωμένη κρατική χρηματοδότηση στους δήμους και επιβάρυνση - χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών μέσω της τοπικής φορολογίας. Την ίδια στιγμή αρνείται να αυξήσει τη φορολογία στις τράπεζες και στα μεγάλα εμποροκαταστήματα, όπως πρότειναν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

· Εφάρμοσε την κινητικότητα και διαθεσιμότητα των δημοτικών υπαλλήλων, τις απολύσεις εργαζομένων του δήμου. Αντικατέστησε τις μόνιμες θέσεις εργασίας με προσλήψεις αναλώσιμου και φτηνού προσωπικού όλων των μορφών ελαστικής απασχόλησης, με 2μηνα, 8μηνα, με συμβάσεις ανταποδοτικού χαρακτήρα, με 5μηνα μέσω των δουλεμπορικών ΜΚΟ και του ΟΑΕΔ δίνοντας ζεστό χρήμα στους επιχειρηματίες, διαλύοντας τα εργασιακά δικαιώματα και ανακυκλώνοντας τη φτώχεια.

· Πρωτοστατεί για την εφαρμογή των ΚΟΙΝΣΕΠ στους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και τους σχολικούς τροχονόμους. Πρόκειται για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των δομών του Δήμου, με συνέπεια την αύξηση της επιβάρυνσης των λαϊκών οικογενειών για υπηρεσίες που έχουν ήδη φορολογηθεί διπλά, αλλά και απολύσεις και εργαζόμενους πιο φθηνούς, χωρίς δικαιώματα.

· Ζητούν από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τις απολύσεις τους και από τους ανέργους να δουλεύουν για ψίχουλα, καλύπτοντας τις θέσεις των απολυμένων!

Το έργο που έχει να επιδείξει η δημοτική αρχή υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή και μέσω παραχωρήσεων και μείωσης της φορολογίας τους. Πρόκειται για παραχωρήσεις χώρων όπως στον όμιλο επιχειρήσεων «Σάλας» για να κερδίζει από τα λεγάμενα φτηνά γεύματα, μάλιστα παρουσιάζει αυτή την απόφαση ως μέρος της κοινωνικής της πολιτικής. Για την παραχώρηση των κινηματογράφων «Σπόρτιγκ» και «Φιλίπ» ξανά σε ιδιώτες. Πρόκειται για τη μείωση των δημοτικών τελών στο POLIS PARK του Μπόμπολα. Ταυτόχρονα, αρνείται να καταργήσει τα τροφεία στους παιδικούς & βρεφονηπιακούς σταθμούς και τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα αθλητικών και άλλων κοινωνικών δομών του δήμου.

Δίνει σημαντικά χρηματικά ποσά για «πράσινες ταράτσες» και «αυτοποιημένα συστήματα ποδηλάτου» ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται στα σχέδιά της έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κατασκευής σχολικών κτιρίων. Απαξιώνει, αντί να δίνει προτεραιότητα για την ενίσχυση των αναγκαίων κοινωνικών δομών, όταν επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση των λαϊκών οικογενειών. Στηρίζει με κάθε τρόπο την πολιτική που προβλέπει προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και παραχώρηση νέων πεδίων δράσης του, που πάει μαζί με τη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική ευθύνεται για τα οξυμμένα φαινόμενα φτώχειας και ανέχειας, που δεν αντιμετωπίζονται με δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Μην εμπιστεύεσαι την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πάντο. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνάει την ΕΕ, δεν θίγει την εξουσία των μονοπωλίων. Έχει δώσει εξετάσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκής, κεντρικής και τοπικής διοίκησης και έχει αποδείξει ότι στο δίλημμα «μονοπώλια ή λαός» επιλέγει τα μονοπώλια, γι’ αυτό και επιβραβεύεται από τον ΣΕΒ. Διεκδικεί την προεδρία της Κομισιόν, η οποία δεν μπορεί ποτέ να αποκτήσει φιλολαϊκό περιεχόμενο, αποκαλύπτει έτσι την αφοσίωσή του στην υπόθεση στήριξης της ευρωένωσης του κεφαλαίου.

Δεν δίστασε να συμμαχήσει σε δήμους με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ κ.ά. ενάντια στο ΚΚΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί και στα σωματεία όπου υπογράφει μειώσεις μισθών και ατομικές συμβάσεις και έχει μέτωπο ενάντια στο ΠΑΜΕ. Ως νέο ΠΑΣΟΚ θέλει το συνδικαλιστικό κίνημα αρωγό της κυβερνητικής του πολιτικής και τα συνδικάτα εκλογικούς μηχανισμούς μιας «αριστερής κυβέρνησης» που θα συνεχίσει στην ίδια ρότα με άλλο μείγμα.

Εμφανίζεται ως νέα και άφθαρτη παράταξη, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί στη διοίκηση και του δήμου μας από το 1998 μέχρι το 2010. Η δύσκολη κατάσταση που ζουν οι εργαζόμενοι σήμερα έχει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Συνυπέγραψε τον αντιδραστικό Καλλικράτη, εφάρμοσε τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και κάθε είδους ελαστικές σχέσεις εργασίας, εφάρμοσε τα ΣΔΙΤ. Δέχεται ως δεδομένη τη σημερινή κατάσταση, τη φτωχοποίηση λαϊκών στρωμάτων και υποστηρίζει ότι μπορεί να γιατρευτεί με πολιτικές φιλανθρωπίας και εναλλακτικών προγραμμάτων.

Στην παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Μια πόλη ανάποδα» δεν συναντάμε διαφορές από τον συγγενικό τους χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από κοινού καλλιεργούν αυταπάτες ότι με μορφές αυτοοργάνωσης και αντιφασιστικά μέτωπα μπορούν να λυθούν λαϊκά προβλήματα μέσα στον καπιταλισμό. Δεν θίγουν την εξουσία των μονοπωλίων, μεταθέτουν τη λαϊκή εξουσία στη Β' παρουσία. Είναι με το κίνημα τύπου πλατείας και απέναντι στο οργανωμένο ταξικό κίνημα.

Καμιά εμπιστοσύνη στο συνδυασμό του Στέφου που εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος, υπερκομματικός και ενωτικός». Θέλει να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο με σκανδαλολογία, για να την προσθέσει στον μονόδρομο της κυριαρχίας των μονοπωλίων. Η αντίθεσή του αφορά στο ποιος θα διοικήσει το δήμο.

Οι δήθεν ανεξάρτητοι είναι στρατευμένοι. Ανήκουν στο στρατόπεδο της αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ και έχουν θέσεις υποταγμένες στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, ίδιες με αυτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα.

Μην τους επιτρέψεις να σε ξεγελάσουν! Όλοι αυτοί που ζητούν τη ψήφο του λαού ως καλύτεροι διαχειριστές, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη φτώχεια του λαού και ταυτόχρονα υποκλίνονται μπροστά στην αστική νομιμότητα και στις ανάγκες των μονοπωλίων.

Ο κάθε ένας πρέπει να κρίνεται με βάση το πως τοποθετείται στο κύριο ζήτημα. στη βασική διαχωριστική γραμμή: Με το κεφάλαιο, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα που τις στηρίζουν ή με το λαό.

Η διέξοδος στα προβλήματα, την ανεργία, τη φτώχεια δεν βρίσκεται στην πολιτική αυτών των κομμάτων και των παρατάξεών τους, που από τη μια εξαθλιώνουν το λαό και από την άλλη του προσφέρουν ένα πιάτο φαΐ ή μια δουλειά για λίγους μήνες.

Η διέξοδος δεν βρίσκεται στην αποχή, επιλογή που δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως τιμωρία των υπεύθυνων, γιατί αντικειμενικά δεν προσμετριέται, είναι παραίτηση και αποδοχή αυτής της κατάστασης.


Εργαζόμενε/η, άνεργε/η, νέε/α, αυτοαπασχολούμενε, συνταξιούχε,


  • Λύση είναι να δείξει ο λαός τη δύναμή του, να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων παντού. Να αποκτήσει ο λαός και το εργατικό κίνημα δύναμη ώστε να βάλουν φρένο στη λαίλαπα των μέτρων, που ενορχηστρωμένα υπηρετούν και υλοποιούν ΕΕ, κυβερνήσεις, ευρωενωσιακά κόμματα και οι δυνάμεις τους στην Τοπική Διοίκηση.
  • Να δυναμώσουν οι αγώνες, η μαχητική αισιοδοξία, η λαϊκή συμμαχία για την λαϊκή αντεπίθεση και εξουσία, για να κάνει κουμάντο αυτός που παράγει τον πλούτο, δηλαδή ο ίδιος ο λαός.

Στις εκλογές του Μάη έχουμε την ευκαιρία να επιλέξουμε για το δήμο και την περιφέρεια γνήσιους εκπροσώπους των εργατών, των λαϊκών στρωμάτων.



Ψηφίζουμε ΚΚΕ
στις Ευρωεκλογές


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
στις Περιφερειακές & Δημοτικές εκλογές



Δυναμώνουμε παντού τη δική μας φωνή και δύναμη



Κομματικές Οργάνωσες Νέας Σμύρνης
της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ