Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ - ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΥ, ΨΗΦΙΣΕ ΤΩΡΑ "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΠΑΝΤΟΥ!

Μεγαλειώδης σε όγκο και παλμό η λαοσύναξη της Αττικής, λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες την Κυριακή

Προσκλητήριο αγώνα, ελπίδας και προοπτικής

Προσκλητήριο αγώνα, ελπίδας και προοπτικής απηύθυνε σε όλο το λαό του Λεκανοπεδίου το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» από το Πεδίον του Αρεως χτες βράδυ, από τη μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους Θανάση Παφίλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής και Νίκο Σοφιανό, υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας.
Το μπλοκ των νεοσμυρνιών
Χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι, άνθρωποι του μόχθου, κάθε ηλικίας, από κάθε γωνιά της Αττικής, συναντήθηκαν στο Πεδίον του Αρεως σε μια κορυφαία στιγμή της μάχης που δίχως αναπαμό δίνουν εδώ και μήνες για την υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μια μάχη που συνεχίζεται πιο ορμητικά ως και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες την ερχόμενη Κυριακή, ως και την Κυριακή του δεύτερου γύρου και τη Δευτέρα 15 του μήνα, ημερομηνία για την οποία ανανέωσαν το ραντεβού τους για να «υποδεχτούν» την τρόικα στην Αθήνα, όπως ακριβώς της αρμόζει, με ένα μεγαλειώδες λαϊκό συλλαλητήριο. Για να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση, στους ντόπιους και ξένους συμμάχους της ότι ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι, δεν συναινεί στην πολιτική σφαγιασμού των δικαιωμάτων του, χαράζει ρότα για την ανατροπή της.
Η Νεά Σμύρνη δυναμικά στη συγκέντρωση
Συντάραξαν το κέντρο της Αθήνας με τα συνθήματά τους: «ΚΚΕ ισχυρό - Η ελπίδα είναι εδώ», «Φωνή, οργή, δύναμη λαού - "Λαϊκή Συσπείρωση" ψηφίζουμε παντού». Συνθήματα που ηχούσαν από νωρίς στους χώρους των προσυγκεντρώσεων. Από την Ομόνοια, όπου ήταν το ραντεβού των εργατών του Πειραιά, της Ζώνης, των ναυτεργατών, αλλά και της Αττικής. Από την πλατεία Βάθης, όπου προσυγκεντρώθηκαν οι εργατοϋπάλληλοι της Αθήνας. Από τα Προπύλαια, όπου βρέθηκε η σπουδάζουσα νεολαία. Το μαζικό γεμάτο παλμό μπλοκ της έδωσε τον τόνο, μεταγγίζοντας ορμή και δυναμισμό σε ολόκληρη τη συγκέντρωση. Ακόμα, από το Μοναστηράκι και το Σύνταγμα, το σταθμό Λαρίσης, την πλατεία Αττικής, την Αλεξάνδρας όπου ήταν το ραντεβού των κατοίκων συνοικιών της Αθήνας.
Η συνάντηση όλων των προσυγκεντρώσεων στο Πεδίον του Αρεως - όπου δέσποζε γιγαντοπανό πίσω από την εξέδρα με σύνθημα «ΚΚΕ Ισχυρό - Λαϊκή Συμμαχία να αλλάξουμε πορεία» - λίγο πριν τις 7.30 το βράδυ, τροφοδότησε την αισιοδοξία, ενίσχυσε το πείσμα, όπλισε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας στις μέρες και ώρες που απομένουν, για να τσακιστούν τα εκβιαστικά διλήμματα, για να ωθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους να κάνουν το βήμα, να συναντηθούν με το ΚΚΕ στην κάλπη και στους αγώνες της επόμενης μέρας, «με την καρδιά και το μυαλό στα παιδιά μας», όπως τόνισε με την τελευταία φράση της ομιλίας της η Αλ. Παπαρήγα.
Ξεχωριστή η παρουσία στη συγκέντρωση του Παναγιώτη Μακρή, του κομμουνιστή επί σειρά ετών δημάρχου Καισαριανής, που τιμήθηκε και τίμησε την ανταρτομάνα πόλη και τους ανθρώπους της. Ξεχωριστή και η παρουσία εργατών της ΦΡΙΣΛΑΝΤ, που με ανακοίνωσή τους καλούν τους συναδέλφους τους να αντισταθούν στην προκλητικά αντεργατική στάση της εταιρείας και να δώσουν σε όσους τσακίζουν τα δικαιώματά τους «τσουχτερό χαστούκι» στις 7 Νοέμβρη ψηφίζοντας μαζικά «Λαϊκή Συσπείρωση». Ξεχωριστή η παρουσία όλων που με ανιδιοτέλεια μάχονται για τα δίκια του λαού.
 Μέσα σε έναν κατακλυσμό από συνθήματα και χειροκροτήματα, η συγκέντρωση έκλεισε με τους υποψήφιους περιφερειάρχη Θ. Παφίλη και αντιπεριφερειάρχες Αττικής Χ. Κατσώτη, Γ. Πέρρο, Ελ. Ζαφειρίου, Αλ. Μπαλού, Γ. Γκιόκα, Δ. Κουμπούρη, Κ. Τζατζάνη, Γ. Μανουσογιαννάκη και τους υποψηφίους δημάρχους Αθήνας και Πειραιά Ν. Σοφιανό και Ελπ. Παντελάκη να πλαισιώνουν στην εξέδρα την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.