Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

Τη Δευτέρα να βουλιάξει το Σύνταγμα

Στις 6 μ.μ. η λαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Προσυγκέντρωση της Νέας Σμύρνης στις 5.30μμ, στο σταθμό του Μετρό στην Ακρόπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, σε φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, για τις λαϊκές συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνηση νέα επώδυνα μέτρα για το λαό.
Στο συλλαλητήριο της Αθήνας, που θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη Θεσσαλονίκη, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Η παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα σηματοδοτεί την έναρξη ενός ακόμα κύκλου της προαποφασισμένης επίθεσης σε βάρος του λαού, με μέτρα εντός και εκτός μνημονίου. Μια μέρα μετά την άφιξη της τρόικας, στις 16 και 17 Νοέμβρη, συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες τα συμβούλια των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Εκοφίν - Γιουρογκρούπ), όπου η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τα νέα πακέτα που έχει ετοιμάσει για το 2011 και τα οποία θα έχουν τριπλάσια ένταση και αντιλαϊκή ορμή σε σχέση με αυτά που αφήνουν παρακαταθήκη από το 2010.
Την Πέμπτη 18 του μήνα, η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το νέο κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος θα «εξειδικευτεί» στη συνέχεια με νέας κοπής φοροληστρικά νομοσχέδια και άλλα βάρβαρα μέτρα.

Εχουν έτοιμα τα νέα μέτρα
Προπαγανδιστικό όχημα για να εκδηλωθεί η νέα επίθεση αποτελεί το νέο αναθεωρημένο έλλειμμα, το οποίο κυβέρνηση και τρόικα έχουν ήδη αποφασίσει να το εμφανίσουν αυξημένο, για να ξεζουμίσουν στη συνέχεια το λαϊκό εισόδημα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν κυβερνητικοί παράγοντες, το έλλειμμα για το 2009, που θα δημοσιοποιηθεί από τη Γιούροστατ την ερχόμενη Δευτέρα, φτάνει μέχρι και 15,5% του ΑΕΠ ή 2,5 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από αυτό που οι ίδιοι «υπολόγιζαν» αρχικά. Με τέτοια και άλλα μαγειρέματα, ανεβάζουν την απόσταση για την εκπλήρωση των αντιλαϊκών στόχων που θέτει το μνημόνιο σε ποσά που ξεπερνούν τα 5,9 δισ. ευρώ.
Με μπαμπούλα αυτή την απόκλιση και με την τρομοκρατία ότι η τυχόν μη εκπλήρωση των στόχων του μνημονίου θα σημάνει τη μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου (9 δισ. ευρώ το Δεκέμβρη), η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της θα προσπαθήσουν να γονατίσουν το λαό, οδηγώντας τον σε βαθύτερη χρεοκοπία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πληθαίνουν οι παρεμβάσεις τεχνοκρατών που ξετινάζουν την κυβερνητική προπαγάνδα ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα και ομολογούν ότι ο σκληρός πυρήνας των ανατροπών τώρα θα αρχίσει να εφαρμόζεται, αν ο λαός δε βάλει φρένο με την πάλη του.
Μόλις την Τετάρτη, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λ. Παπαδήμος, δήλωσε ότι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, η εκποίηση δημόσιας ακίνητης περιουσίας, ο περιορισμός της δραστηριότητας του κράτους, δηλαδή η εκχώρηση εδάφους στους μεγαλοεπιχειρηματίες και σε τομείς όπως η Υγεία, η Παιδεία και επίσης η «απελευθέρωση των αγορών», δηλαδή οτιδήποτε θα μπορούσε να ζεστάνει τα κέρδη των μονοπωλίων.
Να δείξει ο λαός τη δύναμή του
Με δεδομένα τα παραπάνω, είναι επιτακτική ανάγκη να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα η πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και οι άλλες πόλεις, όπου το ΚΚΕ διοργανώνει συλλαλητήρια. Να βρει συνέχεια το αποφασιστικό βήμα που έκαναν χιλιάδες άνθρωποι του μόχθου, ψηφίζοντας το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την περασμένη Κυριακή.
Να διατρανώσει ο λαός την αντίθεσή του στα άγρια μέτρα, να βγουν στο προσκήνιο των διεκδικήσεων τα σύγχρονα λαϊκά δικαιώματα. Να σταματήσει τώρα το χαράτσι της περαίωσης και να παρθούν τώρα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, όλων των λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη, τους λογαριασμούς του ρεύματος, του νερού. Να μην τολμήσουν κυβέρνηση και τρόικα να σηκώσουν χέρι στις συλλογικές συμβάσεις και στις συντάξεις, όπως σχεδιάζουν.