Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου 2011


Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει αγωνιστικό προσκλητήριο σε όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, στους φίλους και ψηφοφόρους του ΚΚΕ, σε κάθε πρωτοπόρο μαχητή του ΠΑΜΕ: Να δώσουμε ακόμα περισσότερες δυνάμεις, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, για να σημειώσει απόλυτη επιτυχία η πανελλαδική πανεργατική απεργία της 23ης Φεβρουαρίου. Σε κάθε εργοστάσιο, γιαπί, καράβι, γραφείο, χώρο εκπαίδευσης και κατοικίας, πρέπει να σημάνει συναγερμός. Τίποτα να μην δουλέψει. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση, στην κεφαλαιοκρατία και στην ΕΕ, στα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας και στην τρόικα.
Εχει μεγάλη πολιτική σημασία να γίνει η απεργία της 23ης Φεβρουαρίου μια νέα αφετηρία αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στην πολιτική που χρεοκοπεί το λαό, ξεπουλάει τον πλούτο και τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και εξασφαλίζει μεγαλύτερη κερδοφορία στους επιχειρηματικούς ομίλους. Εχει μεγάλη σημασία να είναι πρωτοφανείς οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Εχει μεγάλη σημασία η εργατική - λαϊκή πάλη να δυσκολέψει σήμερα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, να της βάλει εμπόδια, να κερδίζουν οι εργαζόμενοι χρόνο, να συγκεντρώνουν περισσότερες δυνάμεις, για να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική στην πορεία.
Οι ώρες είναι κρίσιμες και θα γίνουν ακόμα κρισιμότερες, αλλά και πιο ελπιδοφόρες. Τα ιδεολογήματα της συναίνεσης, της λεγόμενης εθνικής συνεννόησης και της ευθύνης όλων για την κρίση, πρέπει να συντριβούν. Το ίδιο και τα κηρύγματα που σπέρνουν την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.
Πρέπει να απομονωθεί η εργατική αριστοκρατία, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που ανήκουν στα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Εχουν ξεπουλήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, υπονομεύουν τους αγώνες και την ενότητα των εργαζομένων, γιατί τα συμφέροντά τους βρίσκονται κοντά σε εκείνα των εργοδοτών.
Μονόδρομος για τους εργατοϋπαλλήλους είναι η δράση με το ΚΚΕ και η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ. Στην ταξική γραμμή, που απαντά στις ανάγκες του παρόντος, δίνοντας ταυτόχρονα προοπτική, μπορεί να πραγματοποιηθεί η ενότητα της εργατικής τάξης, η συμμαχία της με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους.
Το Πολιτικό Γραφείο καλεί τις κομμουνίστριες και τους κομμουνιστές να δουλέψουν με την αυτοθυσία που γνωρίζουν, να πρωτοστατήσουν για να πέσουν στο κενό οι απειλές των εργοδοτών, οι ελιγμοί εξαπάτησης, οι προβοκάτσιες, οι προσπάθειες εξαγοράς, τα τρομοκρατικά και εκβιαστικά διλήμματα που τα Μέσα τους Επικοινωνίας και η κυβέρνηση εκτοξεύουν σε όλους τους τόνους. Με υπομονή και αποφασιστικότητα, με τον κατάλληλο σχεδιασμό και με επιχειρήματα, να εμπνεύσουν αισιοδοξία, να αξιοποιήσουν χιλιάδες πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες στην οργάνωση της απεργίας, μέσα από τα σωματεία, τις απεργιακές επιτροπές, τη συγκρότηση οργάνων πάλης, όπου δεν υπάρχουν.
Η πολιτική του ΚΚΕ έχει επιβεβαιωθεί. Αυτό είναι αντιληπτό σε χιλιάδες εργαζόμενους, ακόμα και σε πολλούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Αυτή η πολιτική, μαζί με την οργάνωση και τη συσπείρωση νέων δυνάμεων, πρωταρχικά στο χώρο της νεολαίας, είναι το μεγάλο όπλο των κομμουνιστών, γιατί δείχνει στο λαό ότι υπάρχει εναλλακτική λύση σε όφελός του και αυτή είναι η λαϊκή εξουσία.
Η εργατική τάξη έχει περισσότερη δύναμη από τους εκμεταλλευτές της και το πολιτικό προσωπικό τους. Παντού να αντηχήσει το σύνθημα «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Με αγωνιστική αισιοδοξία και επαγρύπνηση, εμπρός για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 23 Φεβρουαρίου.
ΑΘΗΝΑ 18/2/2011
ΤΟ ΠΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ