Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ Καθοριστική για την επιτυχία της απεργίας

 Από τα χαράματα στις πύλες μεγάλων εργασιακών χώρων βρέθηκαν τα κλαδικά ταξικά σωματεία στην Αττική και σε όλη τη χώρα
Στις πύλες των εργοστασίων, εκεί που καθημερινά κρίνονται το ψωμί και η ζωή της εργατιάς, οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν, χτες, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, τη μάχη της περιφρούρησης, με πνεύμα αυταπάρνησης και αυτοθυσίας. Σκληρή ήταν η μάχη στην Αττική. Στον κλάδο Τύπου και Χάρτου, που ταυτόχρονα δίνει τη μάχη της κλαδικής ΣΣΕ, περιφρουρήσεις έγιναν σε SOFTEX, ΛΥΚΟΣ, ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ, καθώς επίσης και στις PAPER AXON, ΝΕΣΤΙΤΖΕΡ και ΒΛΑΧΟΣ. Ιδιαίτερα στις τρεις τελευταίες η απεργία σημείωσε σημαντική επιτυχία, ενώ καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία στις επιχειρήσεις 3Ε και ΜΕΤΡΟΝ.
Αντίστοιχα, στον κλάδο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, όπου επίσης δίνεται μάχη για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρέθηκαν από το πρωί στις πύλες μεγάλων εργοστασίων και πρώτα απ' όλα στο εργοστάσιο της COCA-COLA στο Σχηματάρι. Απ' τις 5 το πρωί, σχημάτισαν αλυσίδες μπροστά απ' την πύλη του εργοστασίου, συζητούσαν με τους εργαζόμενους, οι οποίοι και απήργησαν σχεδόν καθολικά. Περιφρουρήσεις, με μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, έγιναν σε TASTY, ΦΑΓΕ, ΕΒΓΑ, NESTLE, ΝΟΥΝΟΥ, ΚΑΤΣΕΛΗΣ και ΝΙΚΑΣ.
Σκληρή ταξική μάχη δόθηκε στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛ και της ΧΑΛΚΟΡ με πάνω από 1.000 εργαζόμενους, του ομίλου Στασινόπουλου, στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απέκλεισαν τις πύλες των δύο εργοστασίων, όπου η φράση ενός εργαζόμενου αποδίδει γλαφυρά την τρομοκρατία: «Να δείτε τι γίνεται μέσα...». Η εργοδοσία, στην κυριολεξία, λύσσαξε και έφτασε στο σημείο να κόψει τα κάγκελα του εργοστασίου απ' την πίσω πλευρά με τη χρήση οξυγόνου για να περάσει με τρομοκρατία τους εργάτες!
Στο Μέταλλο δεν άναψε μηχανή, στα εργοστάσια ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ, ΚΑΟΥΣΗΣ, ΣΙΤΡΟΕΝ - ΧΑΝΙΑΔΑΚΗΣ. Σχεδόν καθολική συμμετοχή στην απεργία υπήρχε και σε ΦΙΝΤΕΞΠΟΡΤ, ΦΕΙΔΑΣ, ELITE, ΜΠΟΥΡΝΑΖΟΣ κλπ., απ' τον κλάδο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, στο εργοτάξιο επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ, η επιτυχία της απεργίας ήταν πολύ μεγάλη. Σημαντική ήταν και η συμμετοχή στην απεργία των εργατών του Δήμου Ασπροπύργου.