Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ

Ο υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γίαννης Πάσουλας ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές της 6ης Μάη αλλά και την πρόταση του ΚΚΕ για την εξουσία

Στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα του ΚΚΕ, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η συγκέντρωσή του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης στις 29/4. Η ανταπόκριση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών οικογενειών στο κάλεσμα του ΚΚΕ έδωσε και το στίγμα των διαθέσεων για αντίσταση και ανυπακοή, που θα αποτυπωθεί όχι μόνο στις εκλογές της 6ης Μάη, αλλά και αμέσως μετά, με ένταση των αγώνων στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές γειτονιές.
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Αθηνών και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Γιάννης Πάσουλας, στις εκλογές της 6ης Μάη, ο λαός δεν έχει να επιλέξει ανάμεσα στο περιεχόμενο των ψευδοδιλλημάτων κυβέρνηση ή ακυβερνησία, ευρώ ή δραχμή, δεν έχει να επιλέξει μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» κομμάτων. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν ήδη σχεδιάσει την κυβέρνηση της επόμενης ημέρας, που θα συνεχίσει με νέα αντιλαϊκά μέτρα για τη διασφάλιση του κέρδους των μονοπωλίων. Αλλά και τα λεγόμενα «αντιμνημονιακά» κόμματα, κινούνται στην ίδια ρότα: διαπραγμάτευση του χρέους -που δεν είναι του λαού-, μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζοντας την εξουσία της δικτατορίας των μονοπωλίων. ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ψήφισαν τη συνθήκη του Μάαστριχτ και πανηγύρισαν για την ΟΝΕ, ενίσχυσαν τις αντιλαϊκές πολιτικές που ξεζούμισαν και τον ελληνικό λαό.
Στηλίτευσε τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για το «πυροτέχνημα» της «Αριστερής» κυβέρνησης, αφού θα πρόκειται για μια κυβέρνηση που θα αναγνώριζε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δικτατορία των μονοπωλίων, θα αναγνώριζε το χρέος κι επομένως θα έπρεπε να πάρει κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Αποκάλυψε τις ψηφοθηρικές διαθέσεις των οπορτουνιστών, τους κατήγγειλε για τα ψέματα που είπαν ότι ένας συνασπισμός κομμάτων μπορεί να πάρει το μπόνους των 50 εδρών, όπως επίσης και να κερδίσει τις 8 μονοεδρικές ανεξάρτητα του εκλογικού ποσοστού.
Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες να τσακίσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού και να ενισχύσουν όσο το δυνατό πιο πολύ το ΚΚΕ, τη μοναδική πολιτική δύναμη που προειδοποίησε τον ελληνικό λαό για τα δεινά που ήρθαν, που με σοβαρότητα και σαφήνεια αποκάλυψε τους εχθρούς του λαού, με συνέπεια πάλεψε μαζί με τον λαό. Την επομένη των εκλογών, το ΚΚΕ θα είναι πάλι με την πλειοψηφία του λαού, θα είναι μαζί του στους αγώνες του κατά των μονοπωλίων και των πολιτικών του υπαλλήλων που θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν νέα σκληρότερα μέτρα. Θα παλέψει μαζί με το λαό για τη μοναδική λύση που έχει, την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη μονομερή διαγραφή του χρέους με Λαϊκή Εξουσία.