Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Ομολογεί πως δε θα κάνει τίποτα για τα παιδιά που πεινάνε!

Σε δήμους, εκκλησία, επιχειρήσεις και ΜΚΟ επαφίεται η σίτιση των μαθητών

Τη στιγμή που το βάρβαρο φαινόμενο υποσιτισμού μικρών παιδιών παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στα αστικά κέντρα, ενώ έχει καταγγελθεί από την αρχή της σχολικής χρονιάς από εκπαιδευτικούς κι όλους αυτούς τους μήνες η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για το θέμα, τώρα βγαίνει και επισήμως το υπουργείο Παιδείας και ανακοινώνει στους διευθυντές των σχολείων ότι δεν πρόκειται να δώσει ούτε ευρώ για τα παιδιά που πεινάνε! Μεταθέτει, δε, την ευθύνη στους ίδιους τους διευθυντές των σχολείων και στους γονείς να αναζητήσουν τρόπους και πρόσκαιρες λύσεις για να ταΐσουν τα παιδιά.
Οπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου με ημερομηνία 27 Μάρτη, που μάλιστα έχει τον προκλητικό τίτλο... «Ενίσχυση μαθητών», «προκειμένου να ενισχυθούν οι μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, είναι δυνατόν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι Σύλλογοι Διδασκόντων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, να επικοινωνούν με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων, καθώς και τις Ιερές Μητροπόλεις, οι οποίες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να συμβάλουν αποτελεσματικότερα στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων».
Στο έδαφος της πολιτικής που αφού καταδίκασε παιδιά σε πείνα με τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που πτώχευσαν τη λαϊκή οικογένεια, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικά όλο το χειμώνα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, έρχονται τώρα να παραστήσουν τους σωτήρες ΜΚΟ και χορηγοί, να εξαγοράσουν με ψίχουλα τις λαϊκές συνειδήσεις, να προαγάγουν τον «εθελοντισμό» τους. Σε τέτοιους ρόλους εμφανίζονται τελευταία το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», που μέσω της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis» μοιράζει κουπόνια σε μαθητές για να αγοράσουν υγιεινά γεύματα από τα κυλικεία.
«Να δοθεί τώρα έκτακτο κονδύλι από το κράτος στο δήμο, έτσι που να παρέχεται ένα μικρό γεύμα σε όλα τα παιδιά, αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό του δήμου - χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ, φιλάνθρωπων και χορηγών», ζητά η Ενωση Γονέων της 6ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθήνας, όπου οι γονείς κλήθηκαν να παραλάβουν τα κουπόνια των παραπάνω «ευεργετών». «Οι γονείς και οι μαθητές δεν είναι πελάτες», δηλώνουν μεταξύ άλλων οι γονείς, χαρακτηρίζοντας υποκριτές όσους τώρα ανακάλυψαν τον υποσιτισμό, τη φτώχεια και την ανέχεια.